DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Sauber újonca egyáltalán nem vallott szégyent

Ahogy helyi idő szerint délelőtt kiderült, fizikális gondok miatt Pascal Wehrlein nem vállalta végül az indulást az idény első futamán, Antonio Giovinazzinak kellett beugrania a harmadik edzéstől kezdődően. Sokakat máris meggyőzött.

A fiatal pilóta hosszú évek óta az első olasz versenyző a Formula-1-ben, kevés tapasztalata ellenére pedig egyáltalán nem vallott szégyent eddig. Egészen kevés hiányzott neki, hogy bejusson élete első próbálkozására a Q2-be a mezőny vélhetően leggyengébb autójával. Nagyon kevéssel maradt el igen tapasztalt csapattársa, Marcus Ericsson mögött. A két Sauber végül a 15. és 16. rajtkockát szerezte meg a holnapi verseny előtt.

Giovinazzi beugrott a mai napon és remekül debütált


„Egészen tűrhető időmérő edzést teljesítettünk ma. A hétvége során elég sokat dolgoztunk azon, hogy kihozzuk a maximumot jelenlegi csomagunkból. A Q1-ben sikerült összeraknom egy jó kört, ez pedig elég is volt ahhoz, hogy a második szakaszba jussak. A Q2 is jól kezdődött, de a kilences kanyarban kicsit túl szélesre vettem, ezzel vesztettem is némi időt. A 15. rajthely kezdésnek egész jónak mondható” – nyilatkozott elégedetten Marcus Ericsson.

„Különleges nap ez számomra, ma kezdődött el a valódi Formula-1-es pályafutásom a délelőtti szabadedzéssel. Nagyon elégedett vagyok a mai teljesítményemmel, csak néhány tizedre voltam a Q2-be jutástól. Holnap hosszú verseny lesz, Melbourne-ben bármi történhet. Mindent ki fogok adni magamból, hogy a legjobb eredményt érjük el” – mondta el elégedetten az újonc olasz Antonio Giovinazzi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: