DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel: Nem rossz, de lehetne jobb is

A Ferrari négyszeres F1-es világbajnoka szerint nem volt rossz az első két szabadedzés, de még tudnak fejlődni és az autóra rá is férne - nem olyan jó, mint amilyen lehetne.

Sebastian Vettel másodkként, Lewis Hamiltonhoz képest fél másodperc lemaradással zárta az Ausztrál Nagydíj második szabadedzését, ahol már legalább tapogatózó szinten sejthettük, hogy mik is a valós erőviszonyok - egyelőre úgy fest, hogy hiába a jó tesztidőszak, azoknak lehet igazuk, akik nem várják, hogy a Ferrari megverje a Mercedest.

"A mai nap még nem különösebben fontos, ha ránézünk az eredményre, ez csak egy kör" - értékelte a pénteki napot Sebastian Vettel a második gyakorlást követően. "Összességében rendben volt a péntek, szerintem tudunk még tovább javulni a későbbiekben. Az autó annyira nem tűnik jónak, mint amennyire kellene."

vettel-melbourne



A négyszeres világbajnok szerint egyébként nagyon örültek a tesztek során mutatott tempónak, megbízhatóságnak, de ez már egy éles versenyhétvge, nem ugyanaz, márpedig az számít, ami most történik. "Az autó nem változott sokat, de tényleg, még sokat fejlődhetünk, javulhatunk" - tette hozzá még egyszer.

"Egy évvel ezelőtt nagy elvárásokkal érkeztünk ide, de ez egy teljesen más év és nem hiszem, hogy sok értelme lenne összehasonlítani" - utalt a tavalyi Ausztrál Nagydíjra, amikor győzelmi reményekkel érkezett Melbourne-be a Scuderia, a futamon vezettek is, végül egy Vettel-dobogóval kellett beérniük.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: