DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen ennyit várt, Ricciardo bizakodó

A Red Bull F1-es pilótapárosa kissé eltérő véleményen van az esélyeiket illetően: a holland szerint ott vannak, ahova ő várta magukat, az ausztrál szerint viszont ott lehetnek a legjobbak között.

Egyelőre nem "mondott ellent" a tesztek során látottaknak a Red Bull, az Ausztrál Nagydíj első két szabadedzése nem Daniel Ricciardóról és Max Verstappenről szólt - a második gyakorláson a hazaiak kedvence ötödikként, egy másodperc lemaradásban zárt, míg a holland tinédzser hatodikként, de csak nyolc megtett körrel. Ennek oka, hogy elkövetett egy hibát, amit bár szerencsésen megúszott, apró sérülések keletkeztek az autón.

"Kicsit alulkormányzott volt az autó, lecsúszta a pályáról és megsérült a padlólemez. Igyekeztünk megtalálni a megfelelő egyensúlyt, de most egy kicsit túl lassúak voltunK" - értékelte a történteket Verstappen, akinek legjobb ideje 1,3 másodperccel maradt el Lewis Hamiltontól. "Szerintem ott vagyunk, ahova én vártam magunkat. Remélhetőleg jól fogunk majd rajtolni, mert ezen a pályán nehéz lesz előzni."

verstappen-melbourne



Természetesen Ricciardo sem volt maradéktalanul elégedett a Red Bull-lal, de szerinte azért maradt még bennük tartalék. "Ki tudunk hozni magunkból ennél többet is. A délelőtti edzés jól sikerült, de délután kipróbáltunk néhány dolgot, ami nem úgy működött, ahogy azt mi szerettük volna."

"Az nyilvánvaló, hogy a Mercedes gyors, de ez inkább Lewisra igaz, mint Valtterire. Szerintem előrébb kerülhetünk, az első rajtkocka talán kicsit távoli, de ott vagyunk az azt követő szűk csoportban. Ha ahhoz hasonló munkát végzünk, mint délelőtt, akkor egyértelműen ott lehetünk, de tanulnunk kell a délutánból" - tette hozzá a hazai pályán versenyző pilóta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: