DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vandoorne úgy érzi, fejlődik a McLaren

A McLaren újdonsült teljes idényes pilótája, Stoffel Vandoorne hisz csapata fejlődésében, amit már ezen a napon is tapasztalt. Azt nem tudja viszont, meddig juthat ezen a hétvégén.

„Minden egyes körben faragni tudtam a legjobb időmön, egyre kényelmesebben érzem magam az autóban. Boldoggá tesz, hogy a beállításokat végig a jó irányba változtattuk, az autó viselkedése teljesen rendben volt ma” – kezdte némi bizakodással Vandoorne.

Vandoorne eddig pozitívan látja a hétvégét


„Igencsak nehéz megjósolni, hova tudjuk magunkat kvalifikálni holnap. Nem igazán a köridőket nézem e pillanatban, sokkal inkább az autó vezetésének érzését próbálom egyre jobban megszokni” – folytatta a belga pilóta.

A 24 éves versenyző már nem teljesen újonc, tavaly egy futamig Fernando Alonsót helyettesítette sérülése miatt. Egy pontot is sikerült már szereznie, ennek megismétlésére azonban meglehetősen kevés az esély, tekintve a McLaren téli teszteken mutatott megbízhatatlanságát.

Vandoorne az első edzés nagy részét aerodinamikai tesztelésre fordította. Hatalmas aeroszerelvényeket illesztettek az MCL32-re délelőtt, végül 14 körig jutott. Szerencsére délután még több jött össze, amikor a gumikat próbálgatta a belga. A második edzéssel elégedett is volt Vandoorne, jócskán pakolta a köröket a kocsiba ahhoz képest, amit Barcelona után várni lehetett. Úgy érzi, a második edzésre rengeteget fejlődött ő és az autója is, egyedül a hosszabb etapok próbálgatása hiányzik még a repertoárból. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: