DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sainz belelkesült élete legjobb ausztrál körén

Carlos Sainz az újgenerációs autók vezetését is nagyon élvezi, a második edzésen futott leggyorsabb körét pedig óriási elégedettséggel vette tudomásul. További javulásra számít az igen erősnek tűnő Toro Rossóval.

„Érzed a szabályváltoztatásokat az új autó vezetésekor, sokkal gyorsabb, mint tavaly. Életem eddigi leggyorsabb körét teljesítettem ma délután Melbourne-ben. És ez még csak a második szabadedzés!” – lelkesedett az időeredményéért Carlos Sainz.

Sainznak eddig nagyon tetszik az idei Toro Rosso


„Amennyire látom, bőven van még lehetőségünk javítani és fejlődni, de már most rettentően izgalmas vezetni az új STR12-t. Abszolút a terv szerint haladunk eddig a hétvégén, mindenféle probléma nélkül, ez volt a mai napra a célunk. Továbbra is egyre többet tanulunk az új autóról, pont úgy, mint ahogy a teszteket abbahagytuk. Nagyszerű pénteki napon vagyunk túl” – folytatta továbbra is bizakodó hangon a Toro Rosso spanyol pilótája.

„Ez nem azt jelenti, hogy most már a babérjainkon ülhetünk, szombaton mindig egyre bonyolódnak a dolgok, de ez egy igen jó indulás” – zárta mondandóját Sainz. Csapattársa, Kvjat is dicsérte a ma elvégzett munkát. „Csodás érzés visszatérni a pályára, olyan, mint amikor a szünet után újra iskolába megyünk. Termékeny pénteki nap volt, rengeteg kört futottunk, könnyedén teljesítettük a tervezett programot. Vélhetően holnapra mindenki fejlődni fog még, mi pedig ugyanezt tesszük. Magabiztosan várom a szombatot, holnap biztosan még egy lépést megteszünk előre” – mondta szintén bizakodón Kvjat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: