DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Massa frusztrált a második edzés problémája miatt

Az első szabadedzésen Felipe Massa igen jó munkát végzett délelőtt, ám a másodikon egy sajnálatos elektronikai hiba miatt már hat kör megtétele után a pálya szélére kényszerült.

A brazil pilóta 28 kört teljesített az első edzésen, de a másodikon ennek töredékét sem sikerült, mert gondok adódtak az FW40-nel. Holnap igencsak hiányozhat az így elveszett munka, ugyanis a második 90 perces szabadedzés nagy részét a pályán kívülről kellett, hogy végignézze.

„Sajnos ez valóban nem lett olyan nagyszerű nap, mint amit terveztünk volna, sajnos a második edzést nem tudtam rendesen befejezni, mindössze hat kör lett a zsákban. A pálya még mindig kissé koszos volt, aztán hirtelen súlyos gond támadt a kocsival. Üresbe tettem a váltót, aztán pedig már semmilyen fokozatot nem volt hajlandó váltani” – nyilatkozta szomorúan Massa.

Massa délelőtt jól ment, délután viszont sajnos csak kevés jutott neki


„Sajnos sem az ultralágy gumikat nem tudtam kipróbálni, se hosszú etapot nem sikerült próbálgatnom. Ez elég kellemetlen, mert Barcelonában gond nélkül pakoltunk több ezer kilométert az autóba, itt pedig máris előjön egy ilyen probléma. Azért nem hiszem, hogy ez akkora katasztrófa lenne, 100%-osan a holnapi napra kell összpontosítanunk és remélhetőleg a dolgok jobbra fordulnak” – elemezte a helyzetet a brazil pilóta.

Massa délelőtti edzésteljesítményét dicsérte Paddy Lowe technikai igazgató is, aki hozzátette, elektronikai probléma miatt állt meg az autó a pálya szélén. Már kiderítették a hiba okát, így gyorsan ki is javítják ma este. A szuperlágy gumikon is csak egy menete volt Massának, a hosszú etap vizsgálata pedig teljesen kimaradt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: