DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hasznos első nap a Force Indiánál

Bőven sikerült pakolni a kilométereket a Force India versenyzőinek, Pereznek és Oconnak a "túlsúlyos" rózsaszínű autókba, de a tempó egyelőre úgy tűnik, hiányzik a jó eredményhez.

Úgy fest, egyelőre a Force Indiának időre van szüksége, hogy az élmezőny közelébe kerüljön. Egyelőre csak a rózsaszín festéssel kerültek középpontba, a köridőkkel nem. Az viszont mindenképpen biztató az istálló számára, hogy gyakorlatilag problémamentes első két edzést futottak, a kocsi megbízható mindkét versenyzőnél.

Megbízható, de még nem túl gyors a Force India


„Mindig nagyon fontos úgy kezdeni az évadot, hogy az első napon semmi gondod nincs és csak gyűjtögeted a kilométereket. Ahogy az szokványos Melbourne-ben, a pálya nagyon koszos volt az első szabadedzésen, a másodikra pedig sokat gumizódott. Elég sokat próbálgattuk mindegyik gumitípust, megvannak az adatok, holnap pedig lehet gyorsulni. Szerintem még sok olyan terület van, ahol találhatunk némi extra időt, tudjuk, hova kell összpontosítani az energiánkat” – elemezte a helyzetet Sergio Perez.

„Nem volt túl szerencsém a nap elején, némi kis fékhiba miatt később tudtam elkezdeni a körözést. Délután azonban bepótoltam és a ritmusomat is megtaláltam. A ma esti elsődleges feladatunk, hogy megtaláljuk, mit változtassunk ahhoz, hogy még jobbak legyünk. Remélhetőleg holnap az utolsó szabadedzésen még megteszünk egy lépést előre” – folytatta felemás érzésekkel Esteban Ocon.

 A Force India a második edzésen több, mint 70 kört tett meg a két autóval, ennél csak a Toro Rosso volt szorgalmasabb néhány körrel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: