DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Felemás nap a Haas-Ferrarinál

Nem sikerült egyformán a két Haas napja, Kevin Magnussen edzései frusztrálóra sikeredtek, Romain Grosjean viszont megtalálta a tempót és mindkét gyakorláson a legjobb tízben végzett.

Magnussen vízszivárgás miatt szenvedett a második szabadedzés során, így nem sokat tudott pályán tölteni. Mindössze nyolc kört tudott belepakolni a kocsiba és a 19. helyen végzett délután. „Nagyon frusztráló nap volt. Nem tudtam kihozni túl sokat belőle. Ki kell vizsgálnunk, mi okozta a problémát és meglátjuk, mi történik holnap” – elemezte az első napot a dán versenyző.

Magnussen nem tudja, mi lesz az időjárással, esőben ugyanis nagyot változhatnak az erőviszonyok. A dán pilótának így is akadt pozitívum. „Jó látni, hogy versenyképes az autó, nagyon izgalmas szezon elé nézhetek. Igazából ez az egy pozitívumom maradt a mai napból” – zárta mondandóját a fiatal dán.

Magnussen napja nem sikerült fényesre, Grosjean viszont jól ment


Romain Grosjean mindkét edzésen a nyolcadik helyet csípte meg és úgy érzi, az autó sokkal jobban fut, mint a két hetes tesztek során. „Kiváló nap volt részemről. Sokkal jobb vezetni az autót, mint a téli teszteken, ez nagyszerű. Jó itt lenni, megtalálni a megfelelő beállítást, aztán nyomni neki. Többé-kevésbé végigvittük a mára tervezett programot, kicsit meg is lepett, tekintettel arra, hogy mennyi gond volt a garázsunk másik oldalán” – utalt csapattársa problémáira a francia pilóta.

Grosjean reméli, hogy az adatok összevetése után holnap még tudnak gyorsulni, ugyanis úgy érzi, még több területen jobbat tudnak kihozni, mint ma. A mai második edzésen az egyik füvön tett látogatása során a francia versenyző ismét szidta a fékeket, szerinte ez a szett sem túlságosan megbízható. Meglátjuk, hogy alakul holnapig.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: