DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Egyelőre sok időt hagyott benne Stroll

A Williams fiatal kanadai pilótája még csak tanulgatja az ausztrál pályát, egyelőre nem feszegette a határokat - szerinte sokat tud még fejlődni a későbbiekben, ahogy folyamatosan tanul.

Nagy nyomás alatt van az újonc Lance Stroll, hiszen már azóta kritkákat kap, hogy bejelenteték a Williams pilótájaként, ráadásul a tesztek során többször is hibázott - ezt tetézi, hogy először jár Ausztráliában, nem csak az autót, de a pályát sem ismeri. Tovább nehezítette a helyzetét, hogy Felipe Massa alatt megállt az autó a második szabadedzésen, így még fontosabbá váltak a csapat számára az ő visszajelzései.

"Számomra jól alakult ez a nap, futottam a köreimet és tanultam a pályát. Jó érzés végre megtörni a jeget, vezetni, hiszen hosszú folyamatról beszélünk, korán megérkeztem már, hogy akklimatizálódni tudjak. Sosem jártam még itt, szóval nem feszegethetem a határokat, fel kell építeni az egészet. Ezt csináltam ma, kis ráhagyással vezettem" - értékelte a pénteki teljesítményét Stroll.

stroll-2017-melbourne



A fiatal kanadai végül a 16. helyen zárta a második gyakorlást, két tizeddel lemaradva Massától és szűk három másodperccel Lewis Hamiltontól. "Nincs sok lehetőség itt hibázni, de eddig élvezem a dolgot. A második szabadedzés kicsit zűrös volt számomra, mert pont akkor jött a sárga zászló, amikor az ultralágy gumikkal mentem, így meg kellett szakítanom a kört."

"Összességében ez azért még csak az első két szabadedzés volt, szerintem nagyon sokat tudok még fejlődni, nagyon sokat tudok még tanulni. Sok mindent kell megértenem" - összegezte pénteki napját a fiatal pilóta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: