DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso: Nem érdekel, hol állunk!

A barcelonai tesztekhez képest biztató teljesítményt nyújtott a McLaren-Honda az F1-es Ausztrál GP első napján – igaz, a spanyol eleve kifakadt azon, hogy hogyan kezelte a sajtó a problémáikat.

A McLaren-Honda szenvedésétől volt hangos a kéthetes barcelonai Formula-1-es teszt, így sokan arra számítottak, hogy Melbourne-ben is folyamatos műszaki gondokkal kell majd szembesülnie a wokingi alakulatnak. Ehhez képest pénteken az eddigiekhez képest viszonylag sima napot teljesítettek, főleg Fernando Alonsóval, aki így értékelt:

„Voltak a téli teszteken látottakhoz hasonló problémáink, de jóval kevesebb, mint Barcelonában, így kicsit többet tudtunk menni az első és a második edzésen” – idézi a spanyolt az F1i.com szakoldal. „Ennek köszönhetően kicsit tovább is feszíthettük az autó határait, ráadásul minden egyes kimenetel alkalmával új dolgokat teszteltünk. Szóval ilyen szempontból bizakodók lehetünk, de nyilván tovább kell dolgoznunk, hiszen még messze vagyunk a köridőket illetően.”

alonso-mclaren-melbourne-day1-dppi



Alonso egyébként a 12. helyen zárta a második szabadedzést, ám amikor felvetették neki, hogy a tempójuk egész biztató, így reagált: „Nem igazán érdekel. Nem foglalkozom a sorrenddel, nem érdekel, ki van a középmezőnyben. Világbajnokok akarunk lenni, dobogóra akarunk állni, versenyeket akarunk nyerni, ehhez képest messze le vagyunk maradva. Akár tizenharmadik helyen állunk, akár a hetediken vagy a kilencediken, és felőlem lehet egy Renault a Force India előtt – mindez nem érdekel.”

A kétszeres világbajnok ráadásul azon is kifakadt, ahogy a média kezelte a csapat és a Honda sorozatos kínlódását: „A barcelonai teszt óta a mostani edzésekig folyamatosan eltúlozták a problémáinkat, főleg a kívülállók, hiszen igen szaftos szalagcímeket lehet gyártani azzal, hogy a McLaren-Honda úgyis utolsó lesz, el sem tud indulni, vagy hatalmas az esélye, hogy mindkettő kiesik az első körben és a többi hasonló baromsággal, amelyekkel napról napra előálltak. A pályán viszont a munkádat végzed: minden csapat igyekszik minden nap és minden héten fejlődni, és remélhetőleg sikerült kicsit megbízhatóbbá válnunk, amely segíthet, hogy jobban kihasználjuk az autóban rejlő potenciált” – zárta gondolatait Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: