DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Wehrlein megkapta a rajtengedélyt

A Sauber újdonsült német pilótája, Pascal Wehrlein indulása bizonytalan volt a ROC-on elszenvedett balesete miatt, a mai orvosi vizsgálaton azonban zöld utat adtak a futamon való részvételéhez.

Wehrlein a szezon előtti tesztek első hetét ki is kellett, hogy hagyja a Race of Champions tornán történt karambolja miatt, ahol is a háta sérült meg. A teszt második hetében tért vissza, mind a négy napon a menetidő felét teljesítette, most pedig Ausztráliában az orvosi stáb megadta a német pilótának a rajtengedélyt.

Wehrlein óriásit bukott saját hibájából a ROC közben


„Nem voltak kétségeim, hogy minden rendben lesz. Ezen a télen rengeteget edzettem, kivéve azt a néhány hetet a balesetet követően. Akkor is edzettem, de nem olyan keményen, de most néhány napja ismét a legintenzívebben nyomtam gond nélkül. A sérülés előtt elvégzett kemény munkám kifizetődött” – jelentette ki magabiztosan Wehrlein.

A Sauber volt a tesztelés során a leglassabb istálló, Marcus Ericsson is három másodperccel maradt el a leggyorsabb Kimi Raikkönentől. Igaz, az autó feltűnően megbízhatóan szuperált. A megbízhatóságra és a tavalyi Ferrari motor kiforrottságára építenek a svájciak az évad elején és már Ausztráliában szeretnének a pontszerzők közé kerülni. Sok kiesőre számítanak, mert ilyenkor még minden kiszámíthatatlan év elején. A többi csapat megbízhatósági problémái pedig segíthetnek a Saubernek a pontszerzésben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: