DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardót feltüzeli az emberek támogatása

Daniel Ricciardo beszélt arról, miért szeret ennyire Ausztráliában versenyezni. A 27 éves pilóta azt is elmondta, hol lehetne még hazájában F1-es futamokat rendezni.

Az ausztrál pilóta korábban már beszélt arról, mit vár el magától a 2017-es szezonban. A Red Bull versenyzője most csak a hazai versenyhétvégéjére koncentrál, és szeretne minél előbb végezni a hazai közönség előtt.

„Hihetetlen, hogy ekkora támogatást élvezhetek. Nagyon jó látni, hogy ennyi ember szurkol nekem. Hallottam, hogy a jegyeladás egy kicsit feljebb ért a tavalyi évhez képest” - kezdte lelkesen Ricciardo.

Az ausztrál csak jobban érzi magát a szurkolók szeretetétől: „Nem érzem a nyomást a vállamon emiatt. Azt akarják, hogy jól menjek, és ez extra motiváció számomra. A vasárnapi versenyzői parádén ezt meg is fogom tapasztalni, és valószínűleg fel is tüzel majd a futamra.”

 ricciardo-barcelona-teszt-2017



A Red Bull versenyzője így folytatta: „Teljesítettük a munkánkat az előszezonban, és úgy érezzük, hogy felkészültünk, amennyire ez lehetséges. Ha valaki csak egy versenyt nyerhetne, biztos azt mondaná, hogy a hazai futama legyen az. Amíg én úgy versenyzek, hogy csak ez lebeg a szemem előtt, de mégsem sikerül, tudom, hogy az emberek nem fognak csalódottan távozni.”

Korábban felmerült az ötlet a versenynaptár bővítésére, amiről Ricciardónak a következő a véleménye: „Nyitott vagyok az ötletre, de ez attól is függ, hogyan viszik ezt véghez. Van egy pár jó pályánk itthon. Seb Bathurst-ot mondaná, igen az valóban nagyszerű helyszín. Adelaide, nagyon fiatal voltam, amikor hallottam, mennyire fantasztikus. Phillips Islanden is remek MotoGP versenyeket rendeznek. Sok a lehetőség a bővítésre, és egy kicsit mohó is vagyok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: