DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo reméli, hogy tényleg jó a Ferrari

Daniel Ricciardo abban reménykedik, hogy a Ferrari képes lesz tartani a tempót a Mercedesszel és a harcba a Red Bull is bekapcsolódhat a vb-címért.

Az ausztrál pilóta úgy saccolja, hogy a Red Bull és a Mercedes között már kevesebb, mint fél másodperc a különbség. Lewis Hamilton pedig a Ferrarit nevezte meg favoritnak az első futam előtt. Ricciardo úgy gondolja, hogy ha több csapat versenyzői harcolnak az élen, az mindenképpen jó a Formula-1-nek.

„Pont olyan a helyzet, mint a Red-Bull dominanciája idején néhány esztendővel ezelőtt, az emberek valami változást szeretnének látni. Mi, akik nem a Mercedesnél vagyunk, szintén változást szeretnénk látni. Szerintem, ha több autó harcol a győzelemért, önmagában jóval izgalmasabb” – vázolta a lehetséges évadot Ricciardo.

Ricciardo nem érez nyomást és szurkol a Ferrarinak is


„Véleményem szerint, ha Hamilton négy-öt riválissal szemben nyer meg egy versenyt, az jóval értékesebb, mintha csak a csapattársát verte volna el. Így győzni bármelyikünk önbizalmának jobbat tesz. A Ferrari kiváló tempót mutatott a tesztek alatt, ha ezt pontokra is tudják váltani, nagyon sokáig nyílt maradhat a bajnokság” – tette hozzá az ausztrál háromszoros futamgyőztes.

„Nem érzek extra nyomást a hazai futamom miatt. A Verstappennel való küzdelmet pedig egyenesen várom. Ez már a harmadik szezonja a sorozatban, nem számít már kezdőnek” – zárta nyilatkozatát Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: