DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Nem hiányzik Hamiltonnak Rosberg

Korábbi (és jövendőbeli) világbajnokok, amerre csak néz: Lewis Hamilton nem hiányolja Nico Rosberg társaságát, hiszen meggyőződése szerint nem csak az F1-es címvédőt, hanem mindenki mást le kell győzni.

Az idei 1994 óta az első Formula-1-es szezon, amelynek rajtrácsáról hiányzik az uralkodó világbajnok: azt gondolnánk, Nico Rosberg visszavonulása frusztrálja Lewis Hamiltont, hiszen így nem vághat vissza nagy riválisának a 2016-os vereségért. Az Ausztrál Nagydíj sajtótájékoztatóján viszont a versenyző arról beszélt, nem izgatja a címvédő távolmaradása.

„Amikor beléptem ide, azt gondoltam, ez nem gyenge, hiszen itt egy bajnok, ott egy másik, amott pedig egy lehetséges világbajnok” – mondta Hamilton, utalva a három másik jelenlevőre, Sebastian Vettelre, Fernando Alonsóra és Daniel Ricciardóra. „Látható, hogy nem igazán számít, itt van-e a címvédő bajnok vagy nincs.”



„Végső soron minden év vadonatúj, egy vadonatúj kezdet, vadonatúj kihívás, vadonatúj bajnoki cím, amit megnyerhetünk. Mindannyian azért vagyunk ott, hogy legyőzzük egymást, és amennyire én tudom, nem az motivál minket, hogy ’ő az aktuális világbajnok, le akarom győzni őt’. Bárkit le akarsz győzni, akivel versenyben vagy” – magyarázta Hamilton, ellentmondva a régi bölcsességnek, mely szerint mindenki a címvédőt akarja megverni.

Hamilton hangot adott annak is, hogy egykori csapattársa, Fernando Alonso ütőképesebb hátteret érdemelne a szenvedő McLarennél. „Arra lenne szükségünk, hogy ez a fickó jó autót kapjon, és ő is velünk harcolhasson, mielőtt még lejárna az ideje. Igaz, tett egy megjegyzést, hogy még legalább egy pár évet itt lesz, aminek örülök, mert úgy érzem, a legjobb Fernandót még nem láttuk. A sportnak szüksége lenne erre, ő pedig megérdemli, hogy megmutathassa, amire képes.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: