DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Jósda: A legvadabb tippjeink

Nyolcrészes minisorozatunk hetedik epizódjában mindannyian megfogalmaztuk legmerészebb várakozásunkat az idei szezonnal kapcsolatban – Titeket is ugyanerre biztatunk, várjuk a véleményeket!

Teljes gőzzel hangolunk a szezonnyitóra, minisorozatunkban a szezon legfontosabb kérdéseit próbáljuk előre megválaszolni, s arra biztatunk Titeket is, hogy nézzetek bele a kristálygömbötökbe, a kommentek közt ti is válaszoljatok a feltett kérdésre. Összesen nyolc témában próbáljuk megjövendölni, mit várhatunk az előttünk álló évtől, melyek közül az első itt található, a második itt, a harmadik itt, a negyedik itt, az ötödik itt, a hatodik itt, a hetedik kérdés pedig itt látható:

Mondj egy merész jóslatot az idei szezonról!

Balogh Tamás: Felipe Massa 2008 után újra futamot fog nyerni. Nem lett rossz az idei Williams a tesztek alapján, s a „kis brazilnak” szemlátomást fekszenek a 2017-es autók – egy kaotikusabb verseny után újra a dobogó tetején ünnepelhet majd.

Berta Kitti: Valtteri Bottas legyőzi Lewis Hamiltont. Habár Hamilton abszolút nyeregben érezheti magát a csapatnál, a tavalyi vb-cím elvesztése rosszul érintette, és a brit hajlamos arra, hogy egy-egy kudarc negatívan befolyásolja teljesítményét.

bottas-2017-mercedes-2



Bognár Viktor: A történelem során először két finn végez majd a bajnokság első két helyén.

Czinege Ádám: Esőfutam lesz Monacóban, s a rajt után baleset történik az élmezőny versenyzői között, amiből Nico Hülkenberg jön ki a legjobban, és az élre áll. A német meg tudja tartani első pozícióját, és pályafutása első diadalát aratja.

Dezső Attila:Felipe Massa futamot nyer. A brazil utoljára a 2008-as Brazil Nagydíjon állhatott utoljára a pódium tetején, s noha némi szerencsével, de meg fogja nyerni az esőáztatta Magyar Nagydíjat, azon a Hungaroringen, ahol az égiek soha nem kedveztek neki.

1-massa

Gellérfi Gergő: A korábbi részekben bedobtam már Alonso szezonközi távozását, valamint Perez első győzelmét, melyek természetesen egyaránt igen merész tippek. De most melléteszek egy harmadikat is: a 2014-es Red Bull-párharc megismétlődése a Mercedesnél, azaz a most érkező Bottas megveri csapaton belül Hamiltont.

Gobodics Tamás: Sainz dobogóra áll a Toro Rossóval. Hogy ez mennyire merész, azt most még nem tudni, mindenesetre az autó alapvetően valószínűleg a 10. helyért való küzdésre alkalmas, valahova ide tehető – szerintem viszont a spanyol egyszer „elrohan” vele egy neki fekvő pályán és meglepi az élmenőket.

Kármán Zoltán: A legmerészebb jóslatom egy Haas-Ferrari győzelem, leginkább Grosjean részéről. De mondok még egy nagyon utópisztikusat: a Honda még több pénzt és energiát öl a projektbe és a nyári szünetre annyira feljönnek, hogy 2-3 dobogót, netán győzelmet is szereznek idén a mclarenes fiúk.

grosjean-2017-teszt-haas

Mészáros Sánor: Hmmm… Massa a modernkori Forma-1 legrövidebb nyugdíjából visszatérve jobban szerepel, mint az utóbbi években bármikor!

Strommer Benjamin: Valtteri Bottas megnyeri a világbajnoki címet. A finn mindkét teszten gyorsabb volt Lewis Hamiltonnál, mégis kevesen gondolják, hogy versenyre kelhet a brittel, egyelőre a csapat is úgy nyilatkozik, hogy körönként két tizeddel elmarad tőle. Nem ez lenne az első alkalom, hogy egy új jövevény megveri a csapatnál berendezkedett, tapasztalt pilótát.

Összegzés: Bottas legyőzi Hamiltont? Finn világbajnokot avatunk – sőt, akár az első két helyet elhozzák Raikkönenék? Hülkenberg, Grosjean vagy Perez futamot nyer? Sainz dobogóra viszi a Toro Rossót? Alonso szezon közben otthagyja a McLarent? Massa remekelni fog a „nyugdíjból” visszatérve? Ha csak egy-kettő bejön ezek közül, nem fogunk unatkozni idén!

kimi-7es-rajtszam-ferrari

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: