DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Adjatok már Alonsónak egy jó autót!

Lewis Hamilton, a Mercedes F1-es világbajnoka nemcsak a Ferrarival és a Red Bull-lal szeretne harcolni a versenypályán – a brit újra összemérné tudását egykori csapattársával, Fernando Alonsóval.

A tesztek alapján úgy tűnik, a Mercedes egyik legnagyobb ellenfele a Ferrari lehet –Lewis Hamilton örülne, ha új csapattársa, Valtteri Bottas mellett az olaszokkal kellene megküzdenie a világbajnoki címért, ám még boldogabb lenne, ha mások is csatlakoznának ehhez a csatához. Hamilton volt csapattársát, Fernando Alonsót hiányolja az élmezőnyből, akivel szeretne a győzelemért harcolni a versenypályán.

Hamilton



 „Azt hiszem, a szurkolóknak tetszene, ha a Ferrarival csatáznánk” – kezdte Hamilton. „De elfelejtünk valakit – adjatok már végre Fernando Alonsónak egy jó autót! Fernando még megérdemel egy csodálatos autót, mielőtt véget ér az ideje az F1-ben. Szerencsére ezelőtt „a következő évekről” beszélt, szóval egy darabig még itt lesz velünk. Még nem láttuk tőle a legjobbját. Még meg kellene mutatnia, hogy mindannyiunkkal fel tudja venni a versenyt. Én azt akarom, hogy tudjak a legjobbak ellen harcolni.”

Hamilton már korábban is elmondta, hogy szerinte idén a Ferrari emelkedik majd ki a mezőnyből, azonban céljuk, hogy a szabályváltoztatások ellenére is megtartsák vezető pozíciójukat az F1-ben. „Számomra a Ferrari a favorit a világbajnoki címre” – mondta a brit. „Hogy igazam van-e, majd meglátjuk. Nagyon kíváncsi vagyok arra is, hogy a Red Bull mire képes. Tőlük is sokat várok. 2017 egy fantasztikus feladatot jelent számunkra. Nem hiszem, hogy volt olyan csapat, amely három bajnoki címet nyert sorozatban, majd a szabályváltoztatások után újra győzni tudott. Mi pontosan ezt akarjuk elérni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: