DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo a Verstappen-vonat útjába áll

Mi a teendő, ha az F1 legtöbbre tartott fiatal tehetsége az ember csapattársa? Az egyik lehetőség a megadás, Daniel Ricciardo azonban erről hallani sem akar: őt motiválja, hogy épp Verstappent győzheti le.

Sokan Daniel Ricciardót és Max Verstappent, a Red Bull versenyzőit tartják a mezőny legerősebb párosításának: összeadva egyelőre csak öt győzelemmel rendelkeznek, de tehetségük és életkoruk alapján ezt még jócskán megsokszorozhatják a jövőben. Mivel csupán 19 éves, Verstappen lehet a jövő nagy sztárja – ugyanakkor Ricciardo sem kutyaütő, tavaly pedig sikerült legyőznie a szupertehetséget.

„Segítség, ha versenyképes a csapattársad, abszolút. Azt hiszed, hogy a teljes potenciálod kihozod magadból, amikor vezetsz, aztán meglátod, hogy ebben a kanyarban még van egy tized, és így tovább” – nyilatkozott Ricciardo az ESPN-nek. „Jó dolog, ha állandó nyomás nehezedik rá, és egészségesen rivalizáltok egymással. Nyilvánvalóan Maxról sok szó esik, nagyon népszerű, és sokan várják, hogy világbajnoki címeket nyerjen.”



„Épp ezért jelent jó motivációt számomra. Állítsuk meg ezt a vonatot, mondogatom magamnak, de nem azért, mert savanyú a szőlő, hanem azért, mert kész vagyok a versenyre. Szeretem, hogy olyasvalaki van mellettem, aki erős. Igen, jó lenne megnyerni minden futamot, ugyanakkor így sokkal többet tanulsz meg magadról” – folytatta Ricciardo, aki az előző szezonban 29 ponttal gyűjtött többet Verstappennél azokon a futamokon, melyeket mindketten a Red Bullban teljesítettek.

„Nem vagyunk Lewis és Nico” – beszélt ugyanerről a kérdésről egy másik, F1Racingnek adott interjúban. „De remélem, hogy lehetünk a helyzetükben, mert szeretnénk olyan szintre eljutni, harcolni egymással. Nehéz lenne megjósolni vagy előre látni, hogy mi fog történni, de jó lenne. Ami minden mást illet… Az egy híd, melyen át fogunk kelni, mikor eljutunk odáig.”

Ricciardo honfitársa, Mark Webber – közvetlen elődje a Red Bullnál – úgy véli, jó eséllyel elmérgesedhet a helyzet a két pilóta között, amennyiben a tét indokolja ezt: „Egyáltalán nem lesz probléma, ha mindketten nyernek egy pár futamot idén, és nem lesznek megszokottak a győzelmek. Ha azonban abba a helyzetbe kerülnek, hogy világbajnoki címért harcolnak, mondjuk úgy, hogy finom lesz. Most úgy tűnik, jó a kapcsolatuk, már amennyire ilyen helyzetben várni lehet. Akkor lehet érdekes, ha a szezon későbbi részében állandóan egymással fognak küzdeni a győzelmekért, de ugyanez igaz Sebastianra és Kimire is a Ferrarinál, ha úgy alakul” –  fogalmazott az ESPN-nek Webber.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: