DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mercedes: Idén nem lesz gondunk Hamiltonnal

Az év végi ellentétekre fátylat borítottak, emelte ki Wolff, Lewis Hamiltonban pedig változatlanul lobog a tűz – Lauda szerint a brit missziójának érzi, hogy F1-es vb-címek számában utolérje Sebastian Vettelt.

Az előző szezonban többször fejfájást okozott Lewis Hamilton a Mercedesnek: gondoljunk Nico Rosberggel való barcelonai ütközésére, vagy a szezonzáróra Abu Dhabiban, amikor nyíltan ellenszegült a vezetés csapatutasításának, hogy a leintésig fenntartsa reményét a világbajnoki címre. Az is visszatérő kérdés, számtalan győzelem után mennyire motivált még a versenyző, aki energiái jelentős részét fordítja Formula-1-en kívüli életére.

„Abu Dhabi után egyértelműen nehéz időszaka volt” – ismerte el Toto Wolff, a Mercedes motorsportfőnöke. Akkoriban beszédtéma volt a felek közti feszültség, és felmerült az is, hogy akár megbüntethetik a brit versenyzőt. Rosberg váratlan visszavonulása azonban háttérbe szorította az ügyet. „Ahogy a legtöbb élsportoló, ő is képes túltenni magát a múlton, és felkészülni az új szezonra. A kapcsolatunkat csak erősebbé tették ezek az esetek.”



Az Auto Bild hasábjain Niki Lauda csapatelnök a múltbéli súrlódások helyett a versenyzőben lobogó tüzet helyezte előtérbe: „Azt mondom, hogy nem. Lewis rendkívül motivált lesz, hogy megszerezze negyedik világbajnoki címét, és utolérje Vettelt. Ez különösen fontos számára.”

Az előző években Hamiltonnak a Mercedes-garázson belüli fenyegetéssel is számolnia kellett, hiszen a Rosberggel való vetélkedés gyakran vált hevessé. A jövő zenéje, hogy mennyi gondot okoz majd neki új kollégája, Valtteri Bottas, mindesetre Lauda elmondása szerint egyelőre ezzel a tényezővel nem kell számolni: „Most, az elején minden egyszerűnek tűnik. Lewis mindent a kezében tart, és Bottas is hozzászokott a csapathoz” – mondta korábban az osztrák.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: