DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hülkenberg nagyon lelkesen kezdi az évet

A Renault német F1-es pilótája továbbra is borzasztóan örül az új autóknak, szerinte nagyon meg kell velük küzdeni a pályán - bár nem vár maguktól kiugró eredményeket, megvan mindenük, ami kell.

Az idei szezont már gyári pilótaként kezdheti meg Nico Hülkenberg és bár egyelőre nehéz belőni, hogy hova lehet elég a Renault, az azért valószínűsíthető, hogy az estone-iak feljebb lépnek az erősorrendben. A német pilóta arra készül, hogy megszerezze pályafutása első dobogós helyezését és bár papíron erre egyelőre nem feltétlenül alkalmas az autó, "Hulk" pozitív hangulatban kezdi az évet.

"Sok újdonság van idén, de a játék még mindig ugyanaz. Jól érzem magam az új otthonomban, a tesztek alatt sok mindent kellett megtanulni, többek között új neveket, arcokat, vagy éppen az új kormányomat is. Eddig minden pozitív és az a legfontosabb, hogy az új autók marha gyorsak, óriási élmény velük menni" - magyarázta a német.

 hülkenberg-renault-2017



"Izgalmas verseny lesz, mert tényleg olyan vezetni ezeket az autókat, mint egy látványos hullámvasúton ülni, sokkat többet követelnek, mint az eddigiek. Meg kell velük küzdeni! A gumik is sokkal többet engednek minden körben, végre lehet keményen vezetni, mehetünk a határon. Birkózni kell, sokkal több munka lesz" - beszélt tovább az autókról Hülkenberg, aki már a szimulátoros tesztek után is lelkendezett a 2017-es technikák miatt.

"A teljesítmény szempontjából a középmezőnybe várom magunkat, de a tempónk jó és innen lépésről lépésre fejlődhetünk majd. Szoros lesz a küzdelem, mert van pár gyors és jó alapokon lévő csapat, akik előttünk vannak most. Ugyanakkor megvan mindenünk a csatához és keményen fogunk harcolni a pontokért" - helyezte el a Renault-t az erősorrendben.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: