DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Fél másodpercen belül a Red Bull a Mercedes mögött?

Daniel Ricciardo hisz abban, hogy a Red Bull fél másodpercen belülre került a Mercedeshez képest már az első versenyhétvégére. Ha még tovább fejlesztik a Renault-erőforrást, utolérhetik a németeket.

A szezon előtti tesztek során a Ferrari villogott, Kimi Raikkönen vezetésével a leggyorsabb időt autózták, a Mercedes csak a második helyre volt jó. A Red Bull az erőforrás megbízhatósági problémái miatt nem tudott kitűnni. A Mercedestől egyértelműen többet várhatunk Ausztráliában, a kérdés, hogy elég-e az ugrás ahhoz, hogy a Ferrari elé kerüljenek. A Red Bull a motorgondok miatt nem igazán ítélhető meg, de Ricciardo abszolút bizakodó.

„A tesztekből kiindulva fél másodpercnél kevesebb a hátrányunk a Mercedes mögött. Azt nem tudom, mennyivel, de fél másodperc alatt lesz, azok alapján, amit a teszten tapasztaltunk. A végsebesség-mérő ponton jól teljesítettünk Barcelonában, mindenképpen közelebb vagyunk, mint tavaly. Majd meglátjuk, ezen a hétvégén sok minden kiderül” – ecsetelte véleményét Daniel Ricciardo.

Utolérheti még idén a Red Bull a Mercedest?


„Voltak átmeneti fennakadásaink a tesztek alatt, de semmi drámai, azt kell mondanom. Amióta a csapatnál vagyok, sosem volt hibamentes a felkészülésünk, a korábbi időszakhoz képest ez volt valószínűleg a legjobb. Jól tudjuk, hogy egy pillanat alatt minden a visszájára fordulhat. Emlékszünk, 2014-ben annyi gondunk volt a motorral, hogy alig tudtunk tesztelni, az első versenyhétvége pedig máris csodálatosra sikeredett” – nyilatkozta bizakodóan az ausztrál pilóta.

Azóta még egy jó hír érte a Red Bull csapatát, a Renault vezérigazgatója bejelentette, hogy teljes mértékben megoldották a tesztek alatt tapasztalt motorhibát, így jókora fejlődést várnak az erőforrástól. Ricciardo és Verstappen tehát úgyszintén erősebb motorral harcolhat a vetélytársak ellen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: