DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Williams Stroll pénze miatt engedte volna el Massát?

Felipe Massa tervezett visszavonulása az előző szezon végén mindössze azért következett volna be, mert a Williams csapat anyagilag nem engedhette volna meg magának, hogy ne Strollt indítsa.

Pat Symonds, a Williams korábbi technikai igazgatója szerint Massával szemben Strollt csak azért favorizálták (volna), mert a kanadai irtózatos mennyiségű szponzorpénze, amit magával hozott, nagyon hiányzott volna a büdzséből ilyen átalakulások közben. Felipe Massa a tavalyi Olasz Nagydíj során jelentette be visszavonulását, majd szinte azonnal a Williams istálló megnevezte utódját, Lance Strollt. Utóbbi karrierjét multimilliárdos édesapja finanszírozza.

Bár Rosberg hirtelen visszavonulása év végén megnyitotta az utat a Williams számára, hogy „eladja” a Mercedesnek Valtteri Bottast, így Massa folytathatja pályafutását. Symonds még Massa visszatérésének bejelentése előtt hagyta el a Williams istállót, előtte pedig forszírozta a csapatnál, hogy a versenyzői felállásban legyen némi stabilitás is.

Stroll szponzori háttere kétségtelenül hatalmas


„Ha már ennyi minden változik a szabályok terén, minden mást stabilizálni kell. Ideális esetben megtartottuk volna mindkét versenyzőnket, de a költségvetésünk ezt nem engedhette meg. A Williamsnek legalább Valtterit meg kellett tartania, de ez nem történt meg végül. Miután Bottas átszerződött a Mercedeshez, az egyetlen lehetséges opció Massa visszacsábítása volt. Emlékeznünk kell, hogy Felipe nem akart volna visszavonulni, csak egyszerűen nem engedhettük meg magunknak, hogy megtartsuk” – ismerte el nyilatkozatában Pat Symonds.

Bottas tavaly az időmérőkön nagy csapást mért Massára, 17-4 arányban nyert a finn. Ez volt a tavalyi szezon legnagyobb különbségű győzelme csapattársak között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: