DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Honda mindent feláldoz a siker érdekében

Az előszezoni F1-es tesztek alatt számtalan gonddal szembesülő japán gyártót nem érdekli, hogy mibe kerül a hibák kijavítása, és minden áron szeretnék életképes erőforrásokkal ellátni a McLarent.

Az angol-japán kapcsolat igencsak vékony szálon függ az utóbbi hetekben, ha hinni lehet a pletykáknak, a McLaren már meg is kereste motorszállítóját, a Mercedest, sőt, a gárda versenyigazgatója, Eric Boullier ki is jelentette, hogy a németek termékeivel ismét győzni tudnának. A remény halvány lángja azonban még a csapatnál: Zak Brown az újonnan érkezett vezérigazgatók motivációjával végzi munkáját, noha azt ő is kijelentette, hogy előbb vagy utóbb fel kell mutatniuk valamit.



„A Hondával együtt megpróbálunk rájönni, hogy mi lehet a legjobb hosszú távú stratégia, de egyúttal rövid távon is eredményekre van szükség” – nyilatkozta az amerikai a Racernek. „A Hondával kiötlött közös megoldásainkat egyelőre még szeretném megtartani magunknak.” Brown szerint a McLaren partnerei nem fogják örökké ölbe tett kézzel nézni, hogy a csapat folyamatosan a mezőny második felében vegetál – az elmúlt években távozott tőlük a Hugo Boss (Mercedes), valamint a TAG Heuer és az ExxonMobil (Red Bull) is, egyik támogatójuk, a Johnnie Walker logói pedig már a Force Indián is feltűntek.

„Gyors megoldásra van szükségünk, ennek pedig különböző módjai vannak” – folytatta Brown. „Vannak partnereink, akik eredményeket várnak, és amellett, hogy vigyáznunk kell a Hondával való kapcsolatunkra, meg kell őriznünk a jó viszonyt a Chandonnal, az NTT-vel, a Johnnie Walkerrel, és a SAP-pal is. Ők azok, akik eredményeket akarnak látni. Hosszú történetünk van a Hondával, és semmit sem sajnálnak arra, hogy felzárkózzanak. Nagyon elkötelezettek felénk, megbízható partnerek, csak itt van ez a technikai gikszer, melyet mihamarabb orvosolnunk kell” – tette hozzá a vezérigazgató.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: