DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

A gyári Renault óriásit fejlődött

Egyre több forrás és nyilatkozat erősíti meg, hogy a Renault mind erőforrás, mind csapat téren igen nagy fejlődésen esett át. Jolyon Palmer is alátámasztja a fejlődésről szóló véleményeket.

Jolyon Palmer elégedett hangon beszélt a Renault istálló autójának fejlesztéséről, szerinte mindazokat a problémákat, amiket a tavalyi, RS16 névre keresztelt kocsi még magán hordott, gyakorlatilag kijavította a francia csapat. Szerinte a 2017-es gép óriási előrelépés. A brit pilóta nagyon várja, hogy összemérhesse autóját a riválisokéval.

„Jól érzem magam és alig várom, hogy pályára guruljak az RS17-tel egy teljes versenytávon. Ezek az új generációs kocsik bámulatosak kinézetre és vezetési élményre is. A mi autónk pedig jó lehetőséget nyújt, hogy a szezon során jelentőset lépjünk előre” – mondta bizakodóan Palmer.

„A szezon előtti teszten nagyon élveztem az autó vezetését, úgy fest, a csapat a tavalyi évi kocsi gyenge pontjait mind kijavította. Ezeken a területeken kellett fejlődnünk és ez meg is történt. Pozitívan látom a jövőt, boldog vagyok és alig várom, hogy versenyezhessek” – folytatta csapata dicséretét a második szezonját kezdő brit versenyző.

Palmer a Renault folyamatos fejlődését várja az idény során


„Tavaly itt vezettem először, ez a pálya illeszkedik a stílusomhoz – félig utcai érzetet kelt, most pedig az autók nagyobbak és gyorsabbak. Nehéz lesz hirtelen átállni, de első nagydíjnak ez a helyszín a legjobb” – elemezte helyzetét Palmer.

Palmer biztos benne, hogy csapata óriásit lépett előre tavalyhoz képest, szerinte az RS17-es egy olyan gép, amivel lehet majd támadni. Ahogy a szezon folytatódik, egyre nagyobb fejlődésre számít az autó kapcsán a brit, emiatt alaposan megnőtt az önbizalma.

„A tavalyi autó elvégezte a munkát, amire megalkották, ezen a kocsin pedig jól láthatóak a fejlesztések. Ez az év erről fog szólni. Remek érzés látni és tudni, milyen kiváló munkát végeznek Enstone-ban, ennél jóval többre leszünk képesek. Az autó a tavalyi szezonnyitóhoz képest sokkal jobb, remélem, ezt a pályán is azonnal érzékelni fogjuk” – bizakodik az idei évvel kapcsolatban Jonathan Palmer fia.

A brit pilóta célja, hogy idén folyamatosan pontszerző helyen érjen célba, egy éves tapasztalatát pedig reméli, jól tudja hasznosítani.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: