DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Wolff szívesen látná Vettelt a Mercedesnél

„Jól hangzik” – vélekedik a címvédők motorsportfőnöke arról a lehetőségről, hogy német világbajnok versenyezne csapatában. Hanyagságnak tartaná, ha nem vennék számításba Vettel megszerzését 2018-ra.

Két, némileg ellentmondó megszólalás érkezett a Mercedes vezetőségéből. Niki Lauda cáfolta, hogy a tervük Sebastian Vettel leszerződtetése lenne – nem zárkózik el a dologtól, ám elmondása szerint 2018-ra még nincs a pakliban a négyszeres világbajnok megszerzése. Ezzel szemben Toto Wolff, a Mercedes motorfőnöke egy interjúban megemlítette, érdekes lehetőségek merülnek fel jövőre, nevesítve Vettelt.

„2018-ban olyan alternatívák nyílnak meg, melyek érdekesek lehetnek” – mondta a Stuttgarter Zeitungnak Wolff, habár Laudához hasonlóan azt kiemelte: „Mindenesetre pillanatnyilag nem fecséreljük erre az időnket, inkább arra fókuszálunk, hogy Bottas felvegye a sebességet.”



Az interjú készítője azonban nem hagyta annyiban a felnyíló alternatívák megemlítését, és megkérdezte Wolffot, Vettelre céloz-e. „Személy szerint jó kapcsolatot ápolok vele, és a csapatba is illeszkedne. De ne feledjük el, hogy Sebastian abszolút hűséges a jelenlegi munkaadójához. Amikor Nico visszavonult, ő nem tartozott az ülés iránt érdeklődők közé, mindössze annyit mondott, hogy ’nahát, meglepő’. Minden tőle telhetőt a Ferrarira fordít.”

„Hogy mit hoz a jövő, azt még meglátjuk, de hanyagság lenne, ha Sebastian nem szerepelne a listánkon” – mondta Wolff, aki a német márka és német világbajnok párosítását is vonzónak találja: „Jól hangzik. De az, hogy hogyan hangzik, most vajmi keveset számít. Azt az eshetőséget részesítem előnyben, hogy működni fog Valtteri és Lewis kombinációja.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: