DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Webber Vettel győzelmére fogadna

Mint már azt oly sokan megtették, most a volt F1-es pilóta, Mark Webber is letette a voksát az idei év végi győztes mellett. Az ausztrál Sebastian Vettel elsőségét jósolta.

Az egykori Red Bull pilóta nemrég azt is elmondta, véleménye szerint ki lesz a jobb az energiaitalos alakulat versenyzői közül. Ezúttal a Ferrari előszezoni teljesítményét méltatta, és úgy véli, idén a négyszeres világbajnok ismét visszatér a csúcsra a maranellói alakulattal.

Webber szerint az olaszok tényleg nincsenek rossz formában, ugyanakkor hajlamosak a hibákra is: „A Ferrari nagyon jól teljesített, amikor a lelátók még üresek voltak az előszezoni tesztek alatt. De most a szezon elkezdődik, és működésbe léphet a tipikusan olasz, pánikra hajlamos viselkedés, amikor furcsa dolgokat csinálnak.”

Az ausztrál így folytatta: „Ennek ellenére úgy vélem, hogy Vettel fog nyerni. Az előző szezonokban Lewis kényelmesebben érezte magát az autóban, mint most. A Mercedes dominanciája is nagyobb volt, mint jelenleg.”

 webber-vettel-a-nyero-2017



A WEC világbajnoka szoros évet jósol: „A Ferrari nagyszerű előszezonon van túl, és előbb tartanak, mint azt sokan várták. A Red Bull is ott van a közelükben, tehát így elég szoros lesz a dolog. Ez a három élcsapat nagyon hasonló szinten lehet.”

Az ausztrál a Red Bull fiatal holland tehetségéről is beszélt: „Verstappen a sötét ló. Fenomenális a korához képest. Ő az a tipikusan 'mindenáron nyerni szeretnék' versenyző egy kis arrogáns vonással. Minden körülmények között jól teljesít. Olyan, mintha lassított felvételben látná a dolgokat, és így van ideje reagálni. Nagyszerű nézni.”

„A Renault motor miatt a Red Bullt nem tudom hova tenni a Ferrari és a Mercedes között, egy kicsit aggódom is miattuk. Mindenesetre remek szezon lehet” - zárta gondolatait az esélylatolgatással Webber.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: