DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Még most jöhet a java Bottastól

A finn F1-es pilótát sokan kritizálták a barcelonai tesztek után, mondván, nem tudta hozni Hamilton szintjét, ám az első győzelmére készülő Bottas szerint senki sem látta még, hogy mire is képes igazán.

A közvélemény alig több, mint két hónappal ezelőtt szerzett tudomást arról, hogy a Mercedes Valtteri Bottast szerződtette le Nico Rosberg helyére, s bár maga az érintett valószínűleg korábban megismerhette a csapat döntését, még így is kevés ideje volt arra, hogy akklimatizálódjon új helyén. A finn összességében nem okozott csalódást első erőpróbáin, Barcelonában, noha a látottakat sokan úgy értelmezték, hogy elmaradt háromszoros világbajnok csapattársától, Lewis Hamiltontól. Bottas nemrég úgy vélekedett, nem fog pánikba esni, ha a brit gyorsabb lesz nála, és nem akar hosszútávú következtetéseket levonni a gyakorlásból.



„Már első alkalommal, ahogyan kipróbáltam az autót, hozzászoktam mindenhez” – idézte a Motorsport.com Bottast. „Az autó egészen máshogyan viselkedett a korábban megszokottakhoz képest, de minden egyes nappal éreztem, hogy fejlődni tudtam rövid- és hosszú etapokon is. A teszt legvégén pedig minden kényelmesebb lett. Azok alapján, amit eddig láttunk, szorosnak tűnik a mezőny, bár azt hozzá kell tenni, a nap különböző szakaszaiban autóztunk, különböző programokkal, ezért lehetetlen megmondani, hogy ki hol áll. Úgy vélem, hogy a fejlődési görbém nagyon nagy lesz idén.”

Bottas még egy versenyt sem teljesített Hamilton mellett, de már is kettes számúnak titulálták, ő azonban nyerni akar – nem csak azért, mert ez az elsődleges célja a Forma-1-ben, hanem mert szeretné meggyőzni munkaadóit, hogy ő a megfelelő választás 2018-ra is. „Nem érzem így. A Mercedesnél nincs első vagy második számú versenyző” – válaszolta a finn kritikusainak. Amíg elvégzem a munkámat, és hozom az autó szintjét, nincs probléma. És tudom, hogy képes vagyok rá.”

„Ez egy hatalmas lehetőség számomra, de óriási kihívás is egyben. Semmi kétség afelől, hogy sokakat meg kell majd győznöm, közöttük a csapatomat is, hogy megérdemlem a helyemet. Nagyon pozitívan állok a dolgokhoz. Ez egy remek esély arra, hogy a győzelemért harcoljak, és hogy egyszer megnyerjem a világbajnokságot” – tette hozzá Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: