DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Jósda: Raikkönen lesz a szezon szenzációja!

Nyolcrészes minisorozatunk harmadik epizódjában a szezon meglepetésembereit vesszük sorra, akik közt Kimi Raikkönen vissza-visszatér – Titeket is ugyanerre biztatunk, várjuk a véleményeket!

Teljes gőzzel hangolunk a szezonnyitóra, minisorozatunkban a szezon legfontosabb kérdéseit próbáljuk előre megválaszolni, s arra biztatunk Titeket is, hogy nézzetek bele a kristálygömbötökbe, a kommentek közt ti is válaszoljatok a feltett kérdésre. Összesen nyolc témában próbáljuk megjövendölni, mit várhatunk az előttünk álló évtől, melyek közül az első itt található, a második itt, a harmadik kérdés pedig itt látható:

Ki lesz a szezon legkellemesebb meglepetése?

Balogh Tamás: Kimi Raikkönen: sokan egyértelműnek tartják Sebastian Vettel fölényét a Ferrarin belül, a finn azonban tíz évvel világbajnoki sikere után megtáltosodik, és komolyan megszorongatja a németet, ez pedig 2013 után újabb győzelme(ke)t jelent majd számára, sőt a vb-címért is reális eséllyel fog harcba szállni.

Berta Kitti: Lance Stroll, a Williams újoncának nevét gyorsan megismerte és megjegyezte a Formula-1 rajongótábora, miután a tesztek során a fiatal versenyző többször is összetörte versenygépét. Emiatt sokan feltették a kérdést: készen áll-e a királykategóriára? Ezek az előítéletek még inkább a kezére játszanak, hiszen így könnyebb lesz nagyot alakítania – úgy gondolom, sikerül bizonyítania, így sokaknak meglepetést okozhat.

3-strollcrash



Bognár Viktor: Kimi Raikkönen szembemegy a korosodó pilóták szokványos karrierpályájával és a Ferrarinál töltött második etapja negyedik évében újabb szintet lép, amiben a stílusához végre illeszkedő szabályok is a segítségére lesznek. Vissza fog térni a dobogó tetejére, és a szezon valamely pontján reális bajnokesélyesként fognak róla beszélni.

Czinege Ádám: Kimi Raikkönen. Mindenki Vetteltől várja a Ferrari újabb világbajnoki címét, de miért ne verhetné meg Vettelt? A finn 2007-ben bajnok volt, egy olyan autóval, ami eléggé hasonlított a mostani versenygépekre, s úgy gondolom, hogy a szabályváltozások Kimi Raikkönen vezetési stílusához is jobban illenek.

8-kimi

Dezső Attila:Stoffel Vandoorne. Alonso árnyékában csendben végzi a dolgát, realista látásmódjával pedig sokra viheti. Van egy olyan érzésem, hogy ő lesz az, akinek a nevéhez fűződhet a McLaren legújabb sikerkorszaka néhány éven belül.

Gellérfi Gergő: Mivel a kérdés az, hogy kitől várok többet, mint a közvélekedés, illetve mint amire az elmúlt évek alapján számítani lehet, Kimi Raikkönent mondanám, aki a bajnoki címért fog csatázni – bár végül nem nyeri meg.

Gobodics Tamás: Bátor tipp, kicsit sem papírforma, de el tudom képzelni, hogy Esteban Ocon robbant: megveri Perezt, szerez dobogót és év végére tisztán elsőszámú pilótává növi ki magát. B-tippnek mondhatnám Raikkönent, aki márpedig idén ismét futamot fog nyerni!

5-ocon

Kármán Zoltán: Grosjeantól számítok nagyon sokra, és szerintem Massa is szerez még dobogót idén – pedig őket a közvélemény nem várja túlzottan előre.

Mészáros Sándor: Renault. A tavalyi autó egy tákolmány volt, az idei viszont saját konstrukció. Világmegváltás biztosan nem lesz, de remélhetőleg előrelépnek és többet mutatnak, mint amit jelenleg a közvélemény vár tőlük.

Strommer Benjamin: Valtteri Bottas – mikor a Mercedes leigazolta a pilótát, máris kikiáltották szürke másodhegedűsnek. Ha a bajnoki címért nem is harcolhat, közelebb lesz Hamiltonhoz, mint a többség hiszi.

Összegzés: Nem is kérdéses, kitől várja a legnagyobb szenzációt idén a Formula szerkesztőége: a csapaton belül az elmúlt három évben folyamatosan vereséget szenvedő Kimi Raikkönentől, aki idén megszorongat(hat)ja a bajnokesélyesnek kikiáltott Vettelt. A többi potenciális meglepetésversenyzőre csak egy-egy szavazat érkezett: azaz az ő esetünkben mi is meglepődnénk, ha ő lenne a szezon meglepetése!

4-kimi-wet

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: