DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ennyit költött a Ferrari a felzárkózásra

A maranellói alakulat egykori mérnöke beszélt arról, hogy az olaszok most rendkívüli költekezésbe fogtak a címvédő alakulat legyőzése miatt, és idén igenis nagy esélyei lesznek a világbajnok címnek.

A fejlődés az előszezoni tesztek alapján valóban látszik a Ferrarinál, de a valós erőviszonyokat a barcelonai eredményekből még nem lehet leszűrni. Sokan várják a maranellói gárda feltámadását, és most az olaszok egyik volt mérnöke mutatott rá, miért lehet más az idei év a Ferrari számára.

Toni Cuquerella így kezdte mondandóját: „Ami világos, hogy jelentős lépést tettek a minőség szempontjából. Hogy ez elég lehet-e Mercedes szintjéhez, vagy legyőzéséhez, még nem tudom. De az biztos, hogy nem lesznek olyan messze, mint a tavalyi év ezen pontján.”

 ferrari-mercedes-tesztek



Az olaszok egykori mérnöke hatalmas összegeket említett, amikor a Ferrari költekezéséről ejtett szót: „Most több száz millió eurónyi befektetésről beszélünk, amit az eszközökbe invesztáltak, melyekkel az autó legtöbb részét tesztelhették. A Ferrari észlelte, hogy ez a hiányuk a Mercedesszel szemben.”

„A téli eredmények elég erősek voltak ahhoz, hogy azt gondoljam, valamit jól csinálnak, de nem merem megtippelni a fejlődés mértékét. Lehet, hogy négy tized az elmaradásuk, de az is elképzelhető, hogy kettő tized az előnyük, de az biztos, hogy a Ferrarit komolyan kell venni” -zárta gondolatait Cuquerella egykori csapatáról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: