DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso nem számít sok jóra a hétvégén

Fernando Alonso, a McLaren versenyzője lélekben is készül az idei első F1-es hétvégére: a Honda gyengesége miatt a spanyol nehéz versenyre számít, így egyelőre csak arra koncentrál, hogy élvezze a versenyzést.

A McLaren nem titkolja, hogy az előszezoni tesztek alapján úgy tűnik, nagy bajban van a csapat, a Honda motorja ugyanis rendkívül megbízhatatlannak mutatkozott. A legvadabb hírek szerint a McLaren már a Mercedest is megkereste egy esetleges együttműködéssel kapcsolatban, azonban az érintettek nem reagáltak a pletykákra.

Alonso



 

Fernando Alonso, a csapat világbajnoka úgy gondolja, nem szabad túl sokat várniuk az első nagydíjtól, így reálisan látja a helyzetet: „Két hét nehéz teszt után felkészültünk arra, hogy nehéz hétvégével nézzünk szembe Melbourne-ben. A lehető legjobbat fogjuk nyújtani, a csapat kemény munkát végzett, de ez a kevés idő alatt, ami még hátravan a versenyig, nem könnyű nagy változásokat elérni.”

A spanyol pilóta elmondta, a Honda tudja, hogy mely területen kell javítaniuk – azonban erre már a hétvégéig nem lesz idejük, így egyszerűen megpróbál örülni annak, hogy újra autóba ülhet. „Az első lépés az lesz, hogy a megbízhatóságon dolgozunk, mielőtt a teljesítményre vonatkozó jóslatokba bocsátkoznánk. Megpróbáljuk élvezni a hétvégét, amennyire csak lehet” – mondta Alonso.

A Honda F1-es részlegének vezetője, Yusuke Hasegawa úgy nyilatkozott, jó irányba haladnak, és mindent megtesznek azért, hogy a szezon során nagy előrelépéseket tudnak tenni. „A teljesítményt illetően van tér fejlődésre a beállítások terén, hogy jobb vezethetőséget érjünk el, valamint további elemzéseket követően elérhetünk más változásokat is, hogy készen álljunk Melbourne-re” – mondta a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: