DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sainznak óriási megerősítés Prost dicsérete

Az F1-es paddock által nagyra becsült Alain Prost véleménye eddig rendkívül pozitív Carlos Sainzról. A fiatal spanyol számára ez óriási megerősítést jelent, hogy egy legenda így vélekedik róla.

A Renault egyik tanácsadójaként dolgozik jelenleg a Formula-1-ben Alain Prost, korábbi négyszeres világbajnok. Ebben a tisztségében ösztönözte korábban a motorgyártót, hogy intenzíven kísérjék figyelemmel a fiatal spanyol tehetséget. A francia legenda ráadásul nyilvánosan is elismerte Sainz tudását, miszerint van annyira jó, hogy egy Ferrarit is vezessen.

„Számomra óriási elismerés, hogy egy olyan ember, mint Prost, így vélekedik rólam, elképzelhetik, mit okoz ez bennem. Ő a Formula-1 egyik valaha volt legfontosabb embere, nekem egy szinten van Ayrton Sennával” – fejezte ki örömét Carlos Sainz.

Alain Prostot lenyűgözte Sainz tehetsége


„Három-négy évvel ezelőtt el sem mertem képzelni, hogy valaki ilyet mond rólam. Ez azt jelenti, hogy továbbra is azt és úgy kell csinálnom, ahogy eddig” – tekintett előre a spanyol tehetség. Nemrég apja, a rali-világbajnok (id.) Carlos Sainz óvatosságra intette, hogy ne 2018-cal foglalkozzon egyelőre, hanem összpontosítson az idei szezonra.

„Egyetértek, csak akkor fogok beszélni 2018-ról, ha 2017 már véget ért. Minden energiám Melbourne-re fókuszálom, aztán Kínára, aztán Bahreinre. Versenyről versenyre lépünk tovább és meglátjuk, hova jutunk” – mondta el véleményét a Toro Rosso spanyol pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: