DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Briatore nincs elájulva a Ferrari formájától

Flavio Briatore, az egykori F1-es csapatfőnök úgy véli, a maranellói alakulat nem feltétlenül lesz ott az élen Melbourne-ben. Az olasz szakember elárulta, kit tart a legnagyobb esélyesnek.

Kétségtelen, hogy az előszezoni tesztek alapján az látszott, a Ferrari most tényleg felnőtt a feladathoz, és a világbajnoki címet is bezsebelheti 2017-ben. Raikkönen leggyorsabb köre, és a Mercedes visszafogottabb tempója azt jelezte, hogy a két alakulat közel lehet egymáshoz.

Flavio Briatore a fentiek ellenére mégis arra tippel, hogy az olaszok teszteredményei nem mérvadóak: „Nem gondolom, hogy reális ez az optimizmus, ami most a Ferrarit körülveszi. Értem, hogy jó az érzésük a barcelonai teszt után, de kétségeim vannak afelől, hogy ezek az eredmények helytállóak lehetnek.”

 briatore-eloszezon-2017



Az olasz szakember úgy véli, hogy a címvédő alakulat nem veszítette el tavalyi előnyét: „Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy a Mercedes mögöttük lenne, amikor egészen november végéig még hatalmas előnye volt. Azt gondolom, hogy a németek titkolnak valamit.”

„Én megelégednék annyival, hogy egy kiegyensúlyozottabb bajnokságot látunk, és különböző nevek küzdenek az élen” - zárta gondolatait az elvárásaival Briatore.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: