DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Mercedes nem akarja Vettelt – egyelőre

Niki Lauda cáfolta azokat a híreszteléseket, hogy a Mercedes lépéseket tett azért, hogy Sebastian Vettelt 2018-ra leszerződtesse. Ám később nem zárkózik el a dologtól.

Számos pilóta versenyzői szerződése lejár ez év végén, nagy nevekre is igaz ez, mint például Fernando Alonso vagy Sebastian Vettel. Emiatt a Mercedes Rosberg pótlására csak egyéves szerződést kötött Valtteri Bottasszal. Mind Toto Wolff, mind Niki Lauda úgy véli, a finn versenyzőn a sor, hogy bizonyítsa tehetségét ebben a szezonban. Ebben az esetben máris hosszabbítanak vele.

A pilótapiacon ilyen korán ritkán történik még mozgolódás, Lauda pedig tagadta azokat a híreszteléseket, hogy az Ezüst Nyilak el akarják happolni Vettelt a Ferraritól. „Világosan meg kell mondanom, hogy nem ez a tervünk. Megnézzük, hogy boldogulunk Bottasszal és Hamiltonnal, aztán meglátjuk, mi lesz” – tartotta nyitva a kiskaput az osztrák háromszoros világbajnok.

Vettelt még nem célozta meg a Mercedes - egyelőre


Többen kételkednek abban, hogy Alonso jelen körülmények között meghosszabbítaná szerződését a McLarennél. Abban az esetben, ha a spanyol ász nem vonul vissza, biztosan a Mercedes-felé irányítaná figyelmét. Ha oda is szerződne végül, akkor 2007 után újra egy csapatba kerülne ősi riválisával, Lewis Hamiltonnal. Pont emiatt azonban ennek a valószínűsége nem túlságosan nagy, tekintve a nem túl jó viszonyt a két pilóta között. Úgy tűnik, a pilótakeringő minden évben egyre korábban kezdődik, még el sem indult a szezon igazából, de máris érkeznek az elméletek a következőre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: