DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A korábbi bajnok Ricciardóra és a Red Bullra fogad

A Renault ütőképes motort készített, karosszéria terén pedig semmilyen szabályrendszerben nincs a Red Bullnak párja. Alan Jones arról is beszélt, a Williams hátránya az lehet, hogy Felipe Massára kell támaszkodnia.

„Úgy gondolom, hogy a Red Bull jobban fog szerepelni, mint a tesztelés során” – kezdte a speedcafe.com-nak nyilatkozó Alan Jones, a Formula-1 1980-as világbajnoka. A Red Bull egyelőre kérdőjel az erőviszonyok rangsorában. Még a csapat versenyzője, Max Verstappen is úgy nyilatkozott, hogy az első futamokon nem lesznek képesek a győzelemre, mások szerint azonban az istálló csak rejtegette képességeit a teszteken. Érthető, hogy utóbbiak közé tartozik az utolsó ausztrál bajnok, Jones is, akinek szíve a Red Bullhoz és az abban ülő honfitársához, Daniel Ricciardóhoz húz a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj előtt egy héttel.



„A Renault alighanem nagyobb előrelépést tett, mint amit bevallanak. Egy elég ütős erőforrást készítenek Daniel számára, de hogy olyan jó lesz-e, mint a Mercedesé, azt nem tudom. Ha azonban karosszériáról van szó, bármilyen szabálycsomag a Red Bull kezére játszik. Adrian Newey valószínűleg még mindig a legjobb tervező az F1-ben. Szerintem a Red Bull és Daniel Ricciardo lesznek a sötét lovak” – nevezte meg Jones az esélyeseket.

„A Mercedes mindig képes volt arra, hogy rengeteget teszteljen. Több kört teljesítettek, mint bárki más, amikor pedig eljött az ideje, megnyomják a gombot és lerohannak mindenkit” – tért ki arra a kérdésre, hogyan alakul a teszt két leggyorsabbja, a Mercedes és Ferrari közti vetélkedés. „Nem mondom, hogy szükségszerűen ez történik idén, örömmel látom, hogy a Ferrarinak szemlátomást sikerült magára találnia. Fantasztikus, hogy Melbourne tartja az első versenyt, mert itt fog kiderülni, ki titkolózott és ki nem.”

Jones nem számít arra, hogy a nagy hármason kívül valamelyik csapat robbantani fog, igaz, figyelemreméltónak tartja a Williams tesztszereplését. „Nem tudom elképzelni, hogy bárki nagy meglepetést okozzon. De azt hiszem, a Williams jó előrelépést tett. Hogy azonban rendelkeznek-e a megfelelő versenyzővel – minden tiszteletem Massáé –, aki sikerre tudja vinni őket, abban kevésbé vagyok biztos” – beszélt az istállóról, mellyel annak idején vb-címét szerezte.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: