DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

A Force India magabiztosan indul harcba

Múlt héten a rózsaszín festésével vonta magára a figyelmet a Force India istálló, de könnyen lehet, hogy hétvégén már a remek teljesítményével fog kitűnni Sergio Perez és Esteban Ocon.

„Mindig mondom, hogy Melbourne kiváló helyszín az évadnyitóhoz, ráadásul idén az átalakított autók miatt is mindenki izgatott. A csapatok, a média és a rajongók számára is érdekes. Az új színezésünket most először visszük majd pályára, igen komoly visszhangja volt. A VJM10 lenyűgözően néz ki, jó látni, hogy ilyen pozitív reakciót váltott ki az emberekből. A hétvégével kapcsolatban nehéz előre jósolni, még nyolc tesztnapot követően is. Az időmérő ad először képet a valós erőviszonyokról. Jó formában vagyunk, de még sokat fejlődhetünk. A kocsi nagyon megbízhatónak bizonyult eddig, 785 kört teszteltünk vele, a hosszú távú etapok kifejezetten biztatónak tűntek, optimistán érkezünk Melbourne-be, a pontszerzés reális célnak tűnik” – fejtette ki véleményét Vijay Mallya csapatfőnök.

Vajon a színén kívül a teljesítményével is kitűnik majd a Force India?


„Mindig jó móka az idény első versenye. Hosszú téli szünetünk volt feltölteni az elemeinket, de most már nagyon szeretnék versenyezni újra. Ausztrália a legjobb helyszín a kezdéshez, nagyszerű ország, szeretek itt lenni. Nem szabad, hogy megzavarjon bármi, vissza kell térni a versenyhétvégék ritmusához és a munkára fókuszálni. Eleinte biztosan rossz lesz a tapadás a pályán, ami idővel fokozatosan javulni fog. Magabiztosan megyek harcba, reálisnak érzem a pontszerzést az első versenyen. Ausztráliában bármi megtörténhet, láttunk már több furcsa futamot is itt. A kínálkozó lehetőségekre azonnal le kell csapni és minél jobb eredményt elérni” – mondta bizakodóan Sergio Perez, a csapat egyik pilótája.

„Nagyszerűen érzem magam, hogy a hosszú téli szünet után végre újra versenyezhetünk, izgatottan utazom Melbourne-be. Korábban sosem vettem részt itt futamon, ez lesz az első futamom az Albert Parkban. A pályát nem ismerem, de tavaly jártam itt és tetszett, amit láttam. Különösen fontos, hogy gyorsan megtanuljam a pályát már a pénteki edzések során és figyeljem a mérnökök visszajelzéseit. A csapatba illeszkedésem nagyon sima volt, mindenki szeretettel fogadott. Szerintem kiváló munkát végeztünk a téli szünetben a tesztelések alatt és a szimulátoron elvégzett munkánkkal is elégedett vagyok. Még néhány napja is jártunk a gyárban a szimulátort nyomni, hogy még felkészültebbek legyünk Melbourne-re. A célunk, hogy mindent kihozzunk az autóból, amit csak lehet” – nyilatkozta Esteban Ocon, a Force India másik versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: