DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen küzdelme az időeltolódással

Max Verstappen első feladata a szezonnyitó előtt megbirkózni az időeltolódással. Ennek érdekében, a mezőny nagy részéhez hasonlóan jóval korábban Ausztráliába érkezik.

A holland pilóta átutazza a fél világot az Ausztrál Nagydíj helyszínére, most először teszi ezt a Red Bull istálló színeiben. 12 hónappal ezelőtt a legutóbbi melbourne-i futam idején ugyanis Max még a Toro Rosso alkalmazásában állt. Csak két hónappal később csatlakozott jelenlegi munkaadójához, miután helyet cserélt Kvjattal.

A 19 éves Verstappen tudja, hogy igencsak reflektorfénybe került egy ideje, így lesz ez a 2017-es szezonnyitón is. Nem meglepő módon olyan jól szeretné kezdeni az évadot, amennyire csak lehetséges.

Verstappen 2016-ban a Red Bull-lal


„Mindig jóval korábban érkezünk Ausztráliába az időeltolódás miatt. Így legalább hosszabb időnk van akklimatizálódni a verseny előtt. Az első 2-3 napban küzdesz az időeltolódás miatti kimerültséggel. De utána már rendben van a dolog. Az segít a legtöbbet, hogy meglehetősen izgatott vagy az évad első versenyét várva” – írta le az első verseny előtti fáradalmakat a holland tehetség.

„Az első futam mindig izgalmas, mert soha senki nem tudja, mik a reális erőviszonyok és mit is tud valójában a saját kocsid. Még minden teljesen új. Mindez a paddock többi résztvevőjére is igaz, teljesen újjászületsz ilyenkor. Alig tudom kivárni, hogy az autók felbőgjenek az első edzésen és mindenki arcán lássam az izgalmat és a feszültséget” – nyilatkozta Verstappen.

Max örül neki, hogy ez csapattársának, Ricciardónak hazai futama, ez kicsit leveszi Verstappen válláról a nyomást. Ugyanakkor érzi, hogy ez nagy támogatást nyújt márkatársának. Élvezik a melbourne-i légkört, a jó időt és a szép környezetet. Verstappen azt is várja, hogy ellátogasson kedvenc helyi éttermébe, a Yarra folyó közelébe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: