DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen: Év elején nem fogunk nyerni

A Red Bull holland pilótája ismerte el, hogy az F1-es csapat lemaradásban van a két fontos riválishoz, a Ferrarihoz és Mercedeshez képest. Az istálló nem számít pole-pozícióra az ausztrál időmérőn.

Ismét érkezett egy olyan nyilatkozat a Red Bull háza tájáról, amely arra utal, hogy az alakulat tempóbeli hátránya a teszteken valódi volt. Max Verstappen szerint a csapat – amelynél Barcelonában még a Williams is gyorsabb köridőt teljesített – a szezon elején nem fog harcba szállni a Ferrarival és Mercedesszel a győzelemért.

„Még mindig türelmesnek kell lennünk, mielőtt kiderül, milyen jók vagyunk valójában” – mondta a holland a De Telegraaf lapnak. „Személy szerint nem hiszem, hogy jelenleg képesek vagyunk győzelemért harcolni. Sok minden változhat még a szezon folyamán, de most nem vagyunk elegendők ahhoz, hogy nyerjünk.”



Saját oldalán, a verstappen.nl-en arról beszélt, a Mercedes alighanem titkolta valós tempóját a tesztelés folyamán. „Az egyértelmű, hogy a Ferrari tett egy lépést előre a tavalyi évhez képest. A Mercedes pedig mindig ott van, szerintem kissé altattak is. Az előző években így csinálták.”

„Ami minket illet, nehéz megmondani, hol állunk. Személy szerint még nem gondolom, hogy a miénk a legjobb csapat, de várjuk ki. Az ausztrál időmérő után már ismerni fogjuk tiszta teljesítményünket. Oda azonban nem azzal az elképzeléssel érkezünk, hogy megszerezzük a pole-pozíciót. Úgy vélem, jelenleg a Ferrari és Mercedes is előttünk van, de remélhetőleg sikerül majd felvennünk a ritmust, ahogyan tavaly is tettük. Idén képesek vagyunk jobban szerepelni, de ehhez még kemény munka vár ránk” – beszélt arról Verstappen, hogy a Red Bull célja hasonlóan felfelé ívelő szezon, mint a 2016-os, amelynek elején még a Ferrari mögött álltak, később azonban a Mercedes első számú kihívóivá léptek elő.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: