DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Nem hátráltatják a kiesett napok Wehrleint

A legrosszabbkor érkezett Pascal Wehrlein sérülése, akinek csupán két tesztnap jutott, hogy nemcsak az új szabályokhoz, hanem csapatváltásához is alkalmazkodjon.

A német versenyző a Bajnokok Tornája gálaversenyen borult olyan balszerencsésen, hogy megsérült a háta – míg eleinte úgy tűnt, a probléma nem komoly, végül ki kellett hagynia az első teszthetet, ahol Antonio Giovinazzi helyettesítette. Csak a második barcelonai teszten vezetett, ahol 201 kört teljesített a Sauber C36-tal. A versenyző, akinek erőnléti edzésprogramjából is fontos hetek estek ki, mégsem érzi úgy, hogy felkészületlen lenne a 2017-es szezonkezdet előtt.



„Elkezdődött új szerepem a Formula-1-ben a Sauber versenyzőjeként, és biztos vagyok benne, hogy az öt piros lámpa kialvása a verseny napján különleges pillanat lesz. Az előszezonbeli tesztelés második hete során eredményes napjaim voltak, melyek alatt egészen sikerült megszoknom az autó procedúráit” – idézi a Motorsport Week Wehrleint.

„Az utóbbi hetek intenzív fizikai felkészülése után izgatottan várom a Melbourne-be utazást, és úgy érzem, készen állok és felkészült vagyok a kihívásokat tartogató szezonnyitóra. Jelen pillanatban ígéretesnek látom a helyzetem, de nem tudhatjuk biztosan, amíg nem vagyunk Melbourne-ben” – fogalmazott magabiztosan a 22 éves versenyző.

Wehrlein első szezonját a Manornál teljesítette, a mezőny leggyengébb csapatánál, de ez utóbbi dacára is sikerült pontot szereznie az istállónál. Habár esélyesnek tűnt a Mercedes ülésére, végül nem őt választották, mivel nem érezték elég felkészültnek. A Saubernél kötött ki, a Manor távozásával azonban bizonytalan, jelent-e ez bármilyen előrelépést a versenyző számára, hiszen jó esély van rá, hogy a svájci istálló sereghajtó lesz idén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: