DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Grosjean egyre lelkesebb az új Haas iránt

Romain Grosjean a szabályváltozások után „szexinek” nevezte új autóját, a Haas VF-17-et és alig várja, hogy teljesen kiaknázza a kocsijában rejlő potenciált.

A francia pilótában maradt hiányérzet a szezon előtti teszteket követően, amikor is nem tudta a határokat feszegetni, mivel a tavalyi évhez hasonlóan ismét fékhibák léptek fel autójában. A Haas rutinos pilótája egy éve történelmet írt Melbourne-ben, köszönhetően szerencsés stratégiájának és a piros zászlónak. Megszerzett hatodik helyezése azt jelentette, hogy a Toyota 2002-es debütálása óta az első olyan csapat lett a Haas, amely már a bemutatkozó futamán pontszerző helyen ért célba.

Bár Grosjean nem zárja ki annak lehetőségét, hogy ez az év is ilyen jól kezdődik majd, nem tartja valószínűnek, hogy sikerül. Azt viszont rettenetesen várja már, hogy a spanyolországi teszteket követően végre újra beülhessen az autóba.

„Ez egy gyönyörű, szexi autó, rengeteg potenciál rejlik benne, amit még nem sikerült kiaknáznunk. Kiváló alapokkal rendelkezik és jó érzés vezetni. Van még néhány dolog, amin szeretném, ha javítanának az első futamokig, de véleményem szerint ez az autó sok-sok jó versenyt fog idén teljesíteni” – dicsérte bizakodóan a Haast Grosjean.

Ha megoldódnak a fékhibák, Grosjean remek idényt futhat a Haas-Ferrarival


„Látható a különbség tavalyhoz képest, a csapat sokkal inkább felkészült, mindenki pontosan tudja, mi a dolga. Még vannak kisebb gondjaink, de összességében jónak tűnnek a dolgok. Nem hinném, hogy bárki tökéletesen felkészültnek érezheti magát a nyitófutamra úgy, hogy mindössze négy napot tesztelhette az új autóját. Ez viszont mindenkinél egyformán így van, megpróbálom a lehető legtöbbet kihozni a helyzetből” – folytatta elemzését a francia pilóta.

Grosjean azt is alig várja, hogy végre a lehető legjobban nyomhassa a kocsinak, mivel a Haas a barcelonai teszteken egyszer sem próbálta teljes, időmérős beállításokkal. De általában a csapatok egyébként is titkolják némileg a sebességüket a szezon előtti teszteken. Grosjean szerint a Ferrari mindenképpen nagyot lépett előre az erőforrás terén. A vezethetőség kiváló és az erő még úgy is remeknek tűnt számára, hogy egyáltalán nem használták maximális fordulaton. A francia úgy érzi, az egyenesekben nem lesz gondja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: