DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Coulthard: Hamilton idén követheti Rosberget

David Coulthard elég gyakran nyilatkozik merészen, most Lewis Hamilton pályafutásának befejezését vizionálta előre, ami szerinte már ennek a szezonnak a végén bekövetkezhet.

A korábbi Formula-1-es pilóta szerint Lewis Hamilton ennek az évadnak a végén Nico Rosberg nyomdokaiba léphet és újabb világbajnoki címének megszerzése esetén címvédőként vonulna vissza. Rosberg Abu Dhabiban megnyerte a világbajnokságot, majd óriási meglepetésre néhány nappal később bejelentette azonnali visszavonulását az F1-ből. A skót ex-versenyző úgy látja, 2017 végén ez megismétlődhet Lewis Hamiltonnal is.

Coulthard szerint Hamilton motivációja sem tart örökké


„Hogy mennyi idő múlva vonulhat vissza Lewis? Hamarabb megtörténhet, mint várnánk. Nagyon meg lennék lepve, ha 35 éves kora után is még folytatná pályafutását, mivel meglehetősen fiatalon kezdte. Én 37 évesen vonultam vissza, viszont később is kezdtem” – így bocsátkozott jóslásokba David Coulthard.

„Ahogy bárki másnál is az életben, elég nehéz 10-20 év elteltével ugyanúgy lelkesedni és motiváltnak lenni bármi iránt, mint a kezdeti időkben. Éppen ezért könnyen elképzelhetőnek tartom, ha idén megnyeri a világbajnoki címet, Hamilton is követi Rosberget és visszavonul a szezon végén” – folytatta véleménye ecsetelését a skót.

Coulthard szerint Bottas semmivel nem lesz gyengébb idén Rosberg teljesítményénél, nem írja le a finn tehetséget a világbajnoki cím szempontjából sem. Bottast a Williamsnél töltött évei miatt nem tartják Hamiltonnal egy szinten levőnek, ám Coulthard nem így látja. „Annak idején Nigel Mansellről is azt mondták a szakemberek, hogy sosem fog nyerni, ám amikor megkapta hozzá a megfelelő autót, nemcsak futamokat, hanem még világbajnoki címet is nyert” – vont párhuzamot Mansell és Bottas között Coulthard.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: