DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Magnussennek egyáltalán nincs baja a fékekkel

A Haas-Ferrari új szerzeménye, Kevin Magnussen egyáltalán nem panaszkodik csapata fékrendszerére, csapattársával ellentétben.

Romain Grosjean többször is hangoztatta, először a tavalyi szezonban, hogy a Haas fékjei megbízhatatlanok, több alkalommal részben, vagy teljesen felmondták a szolgálatot. A szezon előtti teszteknél szintén felemelte szavát, hogy az idei autón, a VF17-esen is fékhibákat tapasztalt.

A Haas istálló kivizsgálta a problémát és úgy tűnik, a Brembo féktárcsáihoz van köze. Ezek után azt tervezik, hogy a Carbone Industrie fékjeit fogják tesztelni Bahreinben még idén. A Haas új szerzeménye, Kevin Magnussen azonban egyáltalán nem ilyen borúlátó, szerinte semmi gond a fékrendszerrel.

Grosjean szidja, Magnussen dicséri a Brembo fékjeit


„Lépten-nyomon a fékhibákról kérdezgetnek engem, de nekem egyáltalán nem volt eddig problémám a fékekkel. Szerintem tökéletesen működnek, kifejezetten elégedett vagyok velük. Igaz, én még csak a tanulási fázisban vagyok az új autóval, még kell egy kis idő, hogy a határon nyomhassam neki” – mondta el véleményét Magnussen.

„Ha ilyet tapasztalsz, nyilván több hibát vétesz és több gondod akad. De ez idáig számomra semmi gond nem akadt a fékezésekkor” – tette hozzá a dán pilóta. Abszolút érthetetlen, hogy lehet, hogy az egyik versenyző folyamatosan szenved valami miatt, amit a másik nem is érzékel, miközben mechanikai szempontból a két autó teljesen egyforma kell, hogy legyen. A különbség abból adódhat, hogy más stílusban használják a fékeket a versenyzők. Grosjean elismerte, hogy ez az állandóan visszatérő fékprobléma aláássa az autóba vetett bizalmát, így közel sem vezet olyan magabiztosan.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: