DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ecclestone még egy évet maradt volna

A 86 éves üzletember ezt az évet még a Liberty Mediával együtt dolgozva töltötte volna, de nem csalódott az új tulajdonosok döntése miatt. Azt viszont kikéri magának, hogy rossz munkát végzett volna.

Bár a Liberty Media hatalomátvétele már tavaly megkezdődött a Formula-1-ben, mégis sokakat váratlanul ért, amikor néhány hete hirtelen teljes egészében átvették az irányítást, amelynek egyik fő eleme Bernie Ecclestone azonnali eltávolítása volt. A száguldó cirkuszt évtizedekig vezető üzletember a Sky Sportsnak adott interjújában elmondta: még egy évet szerezett volna az F1 élén tölteni.

„Azt kértem volna tőlük, hogy dolgozzanak velem még egy kicsit. Várjunk egy évet, és utána meglátjuk, hogy működött-e a kapcsolat vagy sem. Ha nem, akkor távoznom kell vagy ilyesmi” – magyarázta Ecclestone. „De nyilvánvalóan mások másképp vezetik a cégeiket. Szerintem az amerikai vállalatok így működnek. Fogalmazzunk úgy: ők megvették az autót, így ők is akarják azt vezetni.”

ecclestone-dppi-f1



A 86 éves üzletember ennek ellenére nem érzi úgy, hogy becsapták vagy megalázták volna az új tulajdonosok: „Egyáltalán nem. Tudom, hogyan működik ez a világ” – fogalmazott a Formula-1 korábbi vezére. Ecclestone, akit sokszor kritizálták pénzorientált gondolkodásmódja és elvetemült elképzelései okán, ugyanakkor azt kikérte magának, hogy rosszul vezette volna a sportágat az utóbbi időben:

„Kicsit tévedésben vannak. Azt gondolják, és Chase is azt mondta, hogy nem igazán végeztem jó munkát az elmúlt három évben. Pedig szerintem igen. Évi másfél milliárd dolláros bevételt termeltem, aminek köszönhetően most az ő részvényeik is igen értékesek. Ha rossz munkát végeztem volna, talán kicsit olcsóbban jutottak volna hozzá” – mutatott rá Ecclestone.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: