DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Több, mint tíz éve nem volt ilyen a Ferrari

Parádés előszezont produkált a Scuderia és most nem csak a nyilatkozatok, hanem a tesztek során mutatott teljesítmény terén is - vajon valóban elindultak végre a helyes irányba?

Sokan elismerően bólintottak arra, amit a Ferrari a két barcelonai teszthét során mutatott, hiszen a maranellóiak új autója megbízhatónak és gyorsnak tűnt, többek szerint idén végre valóban számolni kell velük a bajnok elsőségért folytatott küzdelemben. Marc Gené, a Ferrarinál hosszú éveket eltöltő tesztpilóta is hasonló véleményen van.

ferrari-2017-teszt



"Tizenhárom évig voltam a Ferrarinál és szerintem ez volt a valaha volt legjobb előszezon, amire csak emlékszem" - jelentette ki a spanyol pilóta pozitívan. "A versenyzők nagyon boldognak tűntek, a mutatott megbízhatóság pedig kiváló volt" - magyarázta a 42 éves Gené a spanyol El Mundo Deportivo kérdésére.

A Scuderia tavaly nagyon gyenge évet zárt, hiszen a biztató 2015 után 2016-ban nem nyert futamot, sőt, az év során fokozatosan leszorult a harmadik helyre is az erősorrendben - különösen Sebastian Vettelen látszott a frusztráltság, de a csapat egészén érezhető volt. Az idei szezon előtt sokkal visszafogottabban nyilatkoztak az olaszok, bár természetesen a világbajnoki címért indulnak, ezt kár lenne tagadni.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: