DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Strollt hidegen hagyja a kritika

A Williams újoncát, a 18 éves Lance Strollt egyáltalán nem érdeklik a kritikák, amiket ausztráliai bemutatkozó futama előtt kap. A nehéz kezdet ellenére bízik saját magában.

A kanadai újoncnak nehéz volt a kezdet a barcelonai teszteken, két megperdülés és egy karambol is fűződik a nevéhez. Utóbbi egy teljes tesztnapjába került a Williams istállónak, ugyanis az autó oly mértékben sérült, hogy a következő napra sem készült el teljesen, így Massa másnap nem tudott pályára gurulni vele.

A második hét már sokkal jobban sikerült Strollnak, sima tesztnapok, jó köridők. Lance egyébként a kanadai milliárdos, Lawrence Stroll fia, így jó néhányan a tizenéves pilótát egyszerűen fizetős versenyzőnek titulálták. Ez viszont a legkevésbé sem nyugtalanítja a Williams tehetségét.

„Abszolút nem érdekelnek a kritikák és a megjegyzések. Nem részei az életemnek. Mind profik vagyunk, ilyenek történnek a motorsportban, de ezen felül kell emelkednünk. Mindig a lényegre kell összpontosítani. Frusztráló első hetem volt, de rögtön a második teszthétre fókuszáltunk és remek munkát végeztünk. Minden tervet teljesítettünk is, hosszú etapokat, rövid távokat, minden gumitípus megismerését. Tényleg igen jó hétre sikeredett” – jelentette ki magabiztosan Stroll.

Stroll pocsékul kezdett, de biztatóan folytatta Barcelonában


„Jól haladtam afelé, hogy 1:19,5-körüli kört fussak, mielőtt elhagytam a pályát. Az ultralágy gumikon nyolc tized másodperces javításra álltam. Szerintem ez teljesen rendben van, főleg úgy, hogy a teszteken nem feltétlenül a leggyorsabb körökre törekszünk” – írta le teljesítményét a kanadai pilóta.

Stroll nem tűz ki konkrét célt maga elé debütáló futamán, Melbourne-ben, ami jövő hétvégén már el is érkezik. „Még mindig nyugodtnak kell maradnunk, nem kell nagy célokat kitűzni azonnal. Ez egy új pálya számomra, nem olyan lesz, mint egy normál hétvége. Utcai pályára érkezünk, így bőven van mit tanulnom, de ezért vagyok itt, hogy lépésről lépésre fejlődjek” – jellemezte élete első futamán céljait Stroll.

A Williams-pilóta azt is kiemelte, hogy vélhetően a Mercedesszel, a Red Bullal és a Ferrarival még nem tudnak versenyre kelni, mert a top 3 csapat még elérhetetlen. Mögöttük azonban nagy csatára számít. Stroll nem gondolkodik számokban, ami a helyezést illeti, a verseny végén szeretne úgy visszatekinteni, hogy mindent megtett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: