DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sainz nem titkolja, hogy megkereste a Mercedes

Amint a tavalyi szezon közben Max Verstappen hirtelen átigazolt a Red Bullhoz, a Toro Rosso másik pilótája, Carlos Sainz egyenesen szárnyakat kapott. Rosberg év végi távozásakor pedig Sainz leigazolását is pletykálták.

Sainz kiemelkedően jól teljesített a tavalyi évben, főleg Verstappen távozása után. A szezon végén nagycsapatok megkereséséről is lehetett hallani, de a spanyol pilóta végig hangoztatta, hogy csak a Toro Rossóra fókuszál. De vajon megfordult-e a fejében, hogy a visszavonuló Nico Rosberg helyét veszi át a világverő Mercedesnél?

„Igen, történt megkeresés a Mercedes részéről, de ez nem számít akkora újdonságnak, mivel szinte a teljes paddockot felhívták, hogy a szerződésekről érdeklődjenek. A Red Bull tisztázta is a szerződésem részleteit, így ez az út nagyjából le is zárult” – ismerte el Carlos Sainz.

Sainz képes lenne felvenni a versenyt a legnagyobbakkal is


Sainz még mindig tanulási fázisban van a Red Bull fiókcsapatában, de Franz Tost nagyra tartja a spanyol versenyzőt, aki szerinte egyébként képes lenne megfelelni a nagyobb elvárásoknak is, mivel magasan képzett pilóta, akinek a sebességével minden rendben van.

„Ahogy korábban is elmondtam, a közeljövőben szeretnék világbajnok lenni. Csak a megfelelő autóra van szükségem. Mindenesetre Franz Tost pozitív véleménye nagyon jól esik nekem” – folytatta a jövő felvázolását a spanyol Toro Rosso-versenyző.

Sainz korábban azt is elmondta, hogy az istálló minden évben az 5. hely elérését tűzi ki célul, most azonban kicsit jobbra vágynak. Tavaly hátrányban voltak az egy évvel korábbi erőforrás miatt, és ahogy telt az idő, egyre nőtt a lemaradásuk a motorerő terén. Most azonban nincs ilyen gondjuk az új Renault-motorral.

2017 végén lejár a szerződése a Toro Rossónál Sainznak, így ha az idei szezonban is a lehető legjobb eredményt éri el, még jobb helyzetbe kerül az új szerződés megkötésekor. Hogy ez a Toro Rossónál történik meg vagy egy nagyobb csapatnál, még nem tudhatjuk. Sainz nem zárja ki a váltás lehetőségét sem, de egyelőre csak jelenlegi istállójára összpontosít.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: