DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hill: Hamiltont feltüzelte a tavalyi vereség

Damon Hill szerint Lewis Hamilton motivációjához nagyban hozzájárul az, hogy Nico Rosberg tavaly legyőzte őt – a brit kemény küzdelmeket vár idén az F1-ben, és arra számít, néha lesz majd egy-két pilóta-hiszti.

Az 1996-os év világbajnoka, Damon Hill izgatottan várja a szezonkezdetet, aminek szerinte Lewis Hamilton újult erővel vág majd neki, hiszen a tavalyi vereség arra ösztönzi őt, hogy visszaszerezze a vb-címet. Hill szerint a brit pilóta az a típus, aki jól ki tudja majd használni azt a helyzetet, hogy a Mercedes az idei szezonban „nagy teret ad majd neki”.  

Hill



A korábbi F1-es versenyző és kommentátor szerint Hamiltonra pozitívan hatott az, hogy Nico Rosberg 2016-ban legyőzte őt – habár a németet visszavonulása miatt idén nem lesz lehetősége legyőzni, Hill úgy gondolja, ez a „frusztráció” még nagyobb energiát ad majd a britnek.

„Lewist felbosszantotta a 2016-os szezonfinálé, valamint az elveszített vb-cím” – mondta. „Mivel a negyedik diadal kicsúszott a kezéből, ezt az űrt 2017-ben akarja pótolni. Nicónak nagyon sokat kellett dolgoznia, készen állt arra, hogy nagyon sok energiát tegyen a bajnokságba, amivel végül legyőzte Lewist. Talán ez feltüzelte Hamiltont, ő egy félelmetes rivális, és úgy gondolom, a tavalyi vereség után kétszer olyan erős munkát tud végezni idén.”

Hill szerint nem szabad bántani a versenyzőket amiatt, hogy mikor és hol szórakoznak, valamint amiatt sem, ha kimondják, amit gondolnak – ez mind a sport része, amennyiben mögötte megvan a tudás, a tehetség is.

„A másik pedig, hogy ha valaki olyan tehetséges, mint ő, akkor ezt anélkül meg tudja tenni, hogy a munka felemésztené őt” – folytatta a világbajnok. „Ha néha eltűnik és kiereszti a gőzt, akkor az csak jó, mert így maradhat fitt. Nico visszavonulásával Hamilton pozíciója erősebb lesz a Mercedesnél, mint valaha. Tudja, hogy a csapat elég teret ad majd neki, ha valami nem úgy megy, akkor nála ami a szívén, az a száján. Mindig lesz olyan szituáció, amely egyes pilótáknak már sok – ilyenkor elnézőnek kell lennünk egy-egy kirohanásnál, hisztinél, mert ha a teljesítmény mögötte van, akkor ennek is teret kell hagyni.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: