DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Rosberg: Lehet, hogy visszatérek

A Formula-1 világbajnoki címvédője, Nico Rosberg egy kérdésre válaszolva elmondta, hogy lehetséges a visszatérése az F1 világába.

Igaz, nem pilótaként. Rosberg szinte közvetlenül azután, hogy megszerezte a 2016-os világbajnoki címet, visszavonult azzal a szándékkal, hogy többet lehessen a családjával és más dolgokat is kipróbáljon. Nem lát esélyt arra, hogy pilótaként térjen vissza a száguldó cirkuszba, de más minőségében egy idő múlva szívesen visszajönne a paddockba.

„Pilótaként lehetetlen, hogy visszatérjek. Egészen más terveim vannak már az életben, azt kell mondanom. Nagyon nyugodt vagyok így. Nehéz volt ez a mókuskerék, 20 futam egy évben. Bár hozzátartozik az igazsághoz, hogy ez a világ legjobb mókuskereke!” – mondta elégedetten Nico Rosberg, aki tehát a világbajnoki címét nem próbálja megvédeni.

Rosberg mindent elért, amire vágyott


„Mindig is szenvedélyes játékos és versenyző voltam, élveztem pályafutásom minden percét. De az F1 nem gyerekjáték, ha mindenkit meg akarsz verni. Mindent vagy semmit, sokszor ezt kell játszani és nekem is ez volt a célom. Ha pilótaként kellene visszatérnem, a válaszom egyértelmű nem” – zárta ki a versenyzés lehetőségét a német világbajnok.

„Sok minden lehetséges. De ebben a pillanatban a társadalmi életet élem, ebben vagyok érdekelt. A gyerekek és más emberek a környezetemben, sokat jelentenek nekem. Vannak, akik például más embereket segítenek a motorsportban a siker felé. Például tanácsadói vagy menedzseri szerepkörben” – vázolta a lehetséges jövőképet Rosberg.

A német versenyző jelenleg jól megérdemelt szabadságát éli a Formula-1-et maga mögött hagyva. „Mindent elértem, amire vágytam. Az új életem ugyanannyira nagy kihívás, szeretnék a lehető legsikeresebb lenni új szerepkörömben” – zárta mondandóját a boldog német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: