DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Horner: A Mercedes totális favorit

Hiába a nagy szabályváltozások és a teszteken mutatott szorosabb állás, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke rendíthetetlenül hiszi, hogy a Mercedes idén is verhetetlen lesz.

Annak ellenére, hogy a Red Bull a tavalyi évre átugrotta a Ferrarit és rengetegen hittek benne, hogy a Renault továbbfejlesztett motorjával idén a bikák megverik a világbajnoki címért folytatott harcban a Mercedest, Christian Horner egyáltalán nem így gondolja.

„A Mercedes a legeslegnagyobb favorit! Az elmúlt három évadban ötven futamot nyertek, mi ötöt, a Ferrari pedig hármat. Kell még mondanom erről bármit?” – nyilatkozta némileg pesszimistán Horner.

„A szabályváltozások közel sem olyan nagyok, hogy emiatt a Mercedes szenvedjen. Korábban is voltak hasonlóan nagy változások, például a tankolás be-, illetve kivezetése, befújt diffúzorok, Bridgestone-ról Pirellire váltás. Egy mindig látszott kristálytisztán, hogy a jó csapatok alkalmazkodnak” – tette hozzá a csapatfőnök.

Jó lehet a Red Bull, de Horner szerint a Mercedes idén is verhetetlen lesz


„Ismétlem, a Mercedes lesz az élen. Nagyon jó autót építettünk tavaly, biztosan tovább fogunk fejlődni, jó alap a mostani kocsink is. A Renault-nak igen nehéz tele volt, reméljük jól fog szuperálni idén a motorjuk a mi autónkban is. Hogy mennyire és hogy a többiek még mit találnak, puszta spekuláció. Mindenesetre a pilótáink jó visszajelzéseket adtak, az autó remekül reagált a változtatásokra. Adrian Newey végre új motivációval érkezett vissza közénk, de jelenleg megosztja figyelmét az Aston Martin autója és az RB13 között. De jó csapata van, csodás látni, hogy mennyire lelkesedik ismét a Formula-1 iránt” - dicsérte az autó tervezőjét Horner.

„Őszintén remélem, hogy nekünk van a legjobb párosunk, Ricciardonak kiváló éve volt tavaly, csúcsformája közelében járt, Verstappen pedig ragyogó tehetség, aki egyre erősebbé és erősebbé válik” – méltatta pilótapárosát is az osztrák istálló vezére.

Horner sajnálja, hogy egy világbajnok elhagyta a mezőnyt, de szerencsére maradtak még így is néhányan, Vettel, Hamilton, Raikkönen és Alonso. A Red Bullnál persze azt szeretnék, ha egy új névvel bővülne a névsor az év végére, lehetőleg a saját pilótáik közül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: