DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

HIVATALOS: Lowe a Williamsnél

Régóta sejteni lehetett, de immár hivatalosan is megerősítették: a Mercedestől távozó F1-es technikai guru, Paddy Lowe a Williamsnél folytatja karrierjét - nem kizárt, hogy a Bottas-ügylet részeként.

Nem kényszerítette hosszú kényszerszabadságra Paddy Lowe-t előző munkaadója, a Mercedes – persze nem kizárt, hogy ez is egy feltétele volt Valtteri Bottas téli elengedésének. A brit szakember a mai naptól csatlakozik a grove-i alakulathoz, ahol a mérnöki részleg vezetője lesz, emellett csatlakozik az igazgatótanácshoz és részvényes is lesz a csapatban.

Lowe ezzel első F1-es munkahelyére tér vissza: 1987-ben a Williamsnél kezdte meg királykategóriás karrierjét, ahol többek között Patrick Headdel és Adrian Newey-val is együtt dolgozott, s részt vett a két világbajnoki címet hozó forradalmi aktív felfüggesztés megtervezésében is. Ezt követően két évtizedet töltött a McLarennél, ahol három egyéni és egy konstruktőri cím születésekor működött közre, majd a Mercedes hároméves dominanciáját a technikai részlegért felelős igazgatóként irányította az elmúlt esztendőkben.

lowe-d



Paddy Lowe, aki Claire Williams és Mike O’Driscoll mellett a csapat mindennapi életében is részt vesz az igazgatótanácsi tagok közül, így nyilatkozott karrierje legújabb állomáshelyéről: „Mindig is mélyen tiszteltem a Williamst, első Formula–1-es csapatomat. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy vezető pozícióban térhetek vissza ide és részvényes is lehetek a csapatban, nagyon motivál a lehetőség, hogy magam is részt vehetek a további sikerek elérésében.”

„Az igazgatótanács egy roppant erős jövőképet vázolt fel, mely meggyőzött arról, hogy csatlakozzak ehhez az alakulathoz, mely eltökélt egészen egyedi örökségének további építése és a csúcsra való visszatérés iránt. Alig várom ezt az izgalmas, új fejezetet a karrieremben, melyen együtt dolgozhatok Claire-rel, Mike-kal és Nick Rose-sal, valamint e nagyszerű csapat többi tagjával, különösen magával 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: