DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Webber nem becsüli le a Red Bullt

A volt Red Bull versenyző, Mark Webber nem szeretne előre eredményt hirdetni a barcelonai teszteket követően. Legfőképpen nem becsülné le korábbi istállóját, akik szerinte képesek rövid idő alatt is nagyot fejlődni.

Azok után, hogy Adrian Newey főtervező tisztának és egyszerűnek nevezte az új RB13-at, látható volt, hogy az autó gyorsasága megvan, a megbízhatósággal még akadtak gondok, főleg az erőforrás miatt. A Renault azonban radikálisan új motort épített, ez szinte várható volt. Főleg az ERS-szel akadtak gondok, de a teljesítmény igen jónak tűnt.

Webber, aki 2007 és 2013 között versenyzett a bikák színeiben, nagyon bölcsen nem írja le korábbi csapatát néhány rosszabbul sikerült tesztnap miatt, annak ellenére, hogy a fő riválisok a Ferrari és a Mercedes igen erős teljesítményt nyújtottak.

Mark Webber egyáltalán nem írja le a Red Bullt


„Sajnos nem futottak elegendő tesztkilométert, ez nem előnyös. De mindenhol csak ezt halljuk a bikákról. Rettentően jó munkát kell végezniük az aerodinamika terén, hogy ellensúlyozzák a Ferrari és a Mercedes motor erősebb teljesítményét” – nyilatkozta Webber az ESPN kérdésére válaszolva.

„Szerintem csak akkor fedik fel az összes kártyájukat, amikor már eleget fejlődtek ahhoz, hogy harcba szálljanak az első rajtkockáért, majd a rajttól a célig kontrollálni tudják a versenyt. Ez igen nagy falatnak tűnik, de tőlük simán el tudom képzelni” – folytatta a korábbi ausztrál Red Bull pilóta.

„A Ferrari egyértelműen az előszezon kellemes meglepetése, nagyon jónak tűnik a helyzetük. Rettentően stabilnak tűnnek, és ezúttal úgy néz ki, meccsben lesznek a Mercedesszel, mind a tempó, mind a megbízhatóság terén” – zárta dicsérő szavakkal nyilatkozatát Webber.

Az elmúlt három évből kétszer a Red Bull szerezte meg a második helyet a Mercedes mögött, 2014-ben és 2016-ban. A Ferrarinak 2015-ben sikerült az ezüstérem. Talán egy olyan szezon jön most el, amikor az eddig stabil Mercedes első helyét is veszélyeztetheti valamelyik istálló.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: