DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo szerint még kell egy kis idő

Bár Daniel Ricciardo úgy érzi, a Red Bull idei autójában benne van a potenciál, hogy győzzenek vele, ám ez nem az első futamon fog bekövetkezni. Melbourne-ben még nem számít arra az ausztrál pilóta, hogy az első helyért fognak harcolni.

Nem igazán tudott villantani a Red Bull a szezon eleji tesztek során. A nyolc nap összesítése alapján Max Verstappen volt a gyorsabb Red Bull pilóta, de ő is csak a hatodik helyet szerezte meg, Kimi Raikkönenhez képest 8 tizedes lemaradásban. Ricciardo közvetlenül mögötte lett kilencedik, ő viszont már 1,2 másodperc feletti verést kapott.

Igen sokan jósolják, hogy a Ferrari és a Mercedes az a két csapat, akiken át vezet az út a világbajnoki címig, őket kell megverni. Ricciardo azonban bízik saját istállójában, hogy felérhetnek a csúcsra. Igaz, még nem Ausztráliában.

Ricciardo az élre várja a Red Bullt, de még nem Ausztráliában


„Még túl korai megmondani. Egyáltalán nem voltunk a leggyorsabbak között a tesztelésen, így azt kell mondanom, hogy a jelenlegi állás szerint a közeljövőben még nem is leszünk a leggyorsabbak. Hogy lehetünk-e? Azt gondolom, igen. De hogy ez Melbourne-ben lesz-e? Valószínűleg nem, de majd meglátjuk” – értékelt Ricciardo az esélyekről.

Ricciardo nem gondolja, hogy a motorgondok miatt a Red Bull lemaradt volna. Az autó egyensúlya rendben volt, mind a karosszéria, mind az erőforrás terén. „Még lehetünk jobbak mindkét téren, de nincs nagy probléma. Néhány kör alatt azt éreztem, hogy az autó kitűnően érzi magát a pályán, néhányszor meg azt éreztem, hogy még jócskán van dolgunk vele. Jobban meg kell még értenünk a működését” – zárta elemzését az ausztrál, négyszeres futamgyőztes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: